Back to top

Reus també dóna suport a Quim Torra i reclama el confinament total

Com desenes de consistoris d'altres municipis amb un govern independentista, Reus fa una crida a l'Estat Espanyol per tal que se cessi tota activitat com a mesura preventiva.
reus

El Comitè d'Emergències de la ciutat de Reus, reunit aquest dilluns al matí, ha aprovat sol·licitats al Govern de l’Estat el cessament total de l’activitat com a mesura preventiva.

Reus se suma així a un bon grapat d’Ajuntaments independentistes del país que han decidit mostrar públicament el seu suport al president Quim Torra, que fa dies que reclama aquesta mesura al president Pedro Sánchez. 

Funerals sense vetlla

Després que la setmana passada s'aprovés el tancament del Cementiri General de Reus, aquest dilluns el Comitè d'Emergències ha decidit fer un pas més i ha suspès totes les vetlles i cerimònies al Tanatori Municipal. 

A tot plegat també cal sumar-hi la convocatòria de la Comissió de Coordinació per a la Seguretat COVID-19, que gestiona la cooperació entre els diferents cossos i forces de seguretat, bàsicament la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra. A Reus des de l'inici de l'emergència sanitària i l'aprovació de l'estat d'alarma s'han aixecat ja prop de 300 actes per saltar-se el confinament de forma no justificada. 

Sancions

D'altres mesures aprovades aquest dilluns pel Comitè d'Emergència són les següents. 

 

  • Reprendre les reunions dels òrgans col·legiats de l'Ajuntament de Reus (plens, juntes de govern local i comissions informatives) a través de mitjans telemàtics no presencials, així com els consells d’administració de les societats municipals

 

  • Flexibilitzar l'horari autoritzat per dipositar les escombraries als contenidors amb l’objectiu de garantir que les persones i professionals que auxilien els col·lectius de risc puguin fer-ho quan els visitin.

  • Incrementar i potenciar la neteja i desinfecció viària a les zones de major pas i les properes als supermercats i centres de salut

  • Reforçar la informació a la ciutadania amb una campanya de consells i recomanacions sobre el Covid-19

  • Analitzar reduir encara més les freqüència del bus urbà.

ok

Paraules clau:

Notícies relacionades