Back to top

El sector del taxi també pateix la caiguda del turisme

Les agrupacions de taxis lamenten la caiguda de prop d'un 80% de la feina, agreujada, més enllà de la manca de turisme, per les restriccions a l'oci nocturn o el teletreball

Més enllà de l'hostaleria i la restauració, altres sectors també pateixen indirectament l'absència de turisme estranger. És el cas del sector del taxi. Tant a Reus com a Cambrils, l'estiu era la temporada alta per als professionals del taxi per encara els hiverns amb poca activitat

Per bé que la primera quinzena de juliol va ser esperançadora, amb un turista britànic i del nord d'Europa que no semblava renunciar al sol i platja català tot i la covid, els rebrots i les recomanacions de molts governs d'evitar Espanya com a destinació turística han defallit tota esperança. 

Els impensables dies de festa en temporada d'estiu

La flota de vehicles, a totes dues localitats, treballa 4 dies i en descansa 2, ja que han passat de fer una mitjana de 25 serveis diaris, en les jornades d'un estiu tradicional, a fer-ne tan sols 5 o 6. Aquesta reducció del 80% de la feina, un fet que semblava impensable fa uns mesos, s'ha convertit en la seva nova realitat.  

També el perfil de l'usuari del taxi ha canviat en aquest nou escenari: ara es tracta de visitants nacionals, amb segones residències a la costa, que fan trajectes curts i esporàdics i de vegades intenten esquivar l'ús del vehicle propi. 

Una crisi multicausal

Els representants de les agrupacions de taxistes de Reus i Cambrils assenyalen més d'una causa a la caiguda de l'activitat, més enllà de la reducció del turisme. Entre elles les restriccions a l'oci nocturn o fins i tot el teletreball, peces clau de les mesures anticovid. 

En definitiva, llums verdes i esperes insòlites de tres i quatre hores a les parades a l'expectativa de nous clients, se sumen a les incògnites de com evolucionarà la crisi de la pandèmia en els mesos que venen. 

Paraules clau:

Notícies relacionades