Back to top

Un taller de reparació bicicletes per afavorir la inserció i lluitar contra l'estigma

L’Hospital de Dia d'Adults de Reus de l’Hospital Universitari (HU) Institut Pere Mata comença també una campanya de recollida de bicicletes usades

Persones usuàries de l’Hospital de Dia d'Adults de Reus de l’Hospital Universitari (HU) Institut Pere Mata, amb professionals del servei, inicien una nova experiència terapèutica i de lluita contra l'estigma: realitzar un taller per reparar bicicletes usades per poder-les vendre a un preu simbòlic i així fer arribar aquest producte a col·lectius o persones que disposen de pocs recursos econòmics.

Per poder posar en marxa la iniciativa han comptat amb el projecte “Bicis per la vida” de la Fundación Alberto Contador, que té el suport de la Fundación Seur i Škoda.

Donació de 20 bicicletes

La Fundación Alberto Contador ha fet lliurament a l’Hospital de Dia de 20 bicicletes. 10 d’aquestes serviran per iniciar el taller de reparació de bicicletes i les altres 10 ja estan reparades i posades a punt, es faran servir per realitzar activitats comunitàries, saludables i significatives a l’Hospital de Dia amb les persones usuàries, com ara sortides en bicicleta.

El taller de reparació de bicicletes i les activitats socials i esportives amb la bici són una iniciativa que neix de l’observació de necessitats i de l’exploració d’interessos ocupacionals de les persones que assisteixen a l’Hospital de Dia, i s'emmarquen en el seu procés de recuperació ocupacional.

Per conèixer la disponibilitat de les persones es va realitzar una enquesta en línia que ha permès conèixer el seu interès pel món de la bici, i poder orientar i fer projectes específics amb cadascuna tenint en compte el seu interès, la seva forma física, etc.

bicis

Campanya de recollida de bicicletes

A banda de les primeres 10 donades per la Fundación Alberto Contador, que permeten iniciar-lo, l’Hospital de Dia comença també una campanya de recollida de bicicletes usades, per tal d’arranjar-les i posar-les a punt per després donar-les una segona vida venent-les a un preu solidari a persones amb recursos limitats.

Els diners recaptats serviran per adquirir materials i les eines necessàries per a reparar més bicicletes. Les persones que vulguin contribuir a la iniciativa amb bicicletes que ja no facin servir s'han de posar en contacte amb l’Hospital de Dia mitjançant el correu electrònic pujolv@peremata.com.

Per donar a conèixer i dinamitzar el projecte es fomentarà la participació a través de les xarxes socials de l’Hospital de Dia a Facebook i Instagram per trobar un logotip i un nom que representin l'esperit del projecte.

Paraules clau:

Notícies relacionades