Back to top

Últim cap de setmana de peatges per a més de 400 km catalans

Les vies que passaran a ser gratuïtes aquest dimecres, en alguns dels seus trams, són l'AP-2, l'AP-7, la C-32 i la C-33.

Aquest cap de setmana ha estat l'últim de pagament per a més de 400 km d'autopista a Catalunya. Concretament a partir de l'1 de setembre serà gratuït circular per l'AP-7 de Vila-seca a la Jonquera, l'AP-2 entre el Vendrell i Saragossa, la C-33 entre Barcelona i Granollers i la C-32 al Maresme. 

I és que aquest dimarts 31 d'agost acaben les concessions d'aquestes 4 vies, fins ara en mans d'Abertis. Una situació amb conseqüències directes sobre el personal de l'empresa, ja que es calcula que 348 treballadors vinculats a aquests peatges s'hi veuran afectats. 

I, ara, què?

Aquestes vies, i sobretot l'AP-7 i l'AP-2, canalitzen gran part del trànsit de mercaderies i turisme de Catalunya. I fins que no s'estableixi un nou model, seran les administracions qui s'encarreguin dels seus costos de manteniment. Caldrà esperar a veure si s'instaurarà un sistema de pagament segons la distància recorreguda, com planteja el govern espanyol, o un model de vinyeta, com prefereix la Generalitat. 
 

Paraules clau:

Notícies relacionades