Back to top

Downside, l'alternativa a l'skatepark de Reus

Després d'anys de queixes continuades per l'estat de l'skatepark públic de Reus, un grup de joves ha decidit apostar per crear un espai privat on practicar el seu esport.
Downside Park

Cansats de no trobar respostes a les seves reclamacions sobre l'skatepark de Reus, un grup d'amants del BMX ha decidit construir el seu propi espai on practicar aquest esport. Sota el nom de Downside Park, set joves s'han unit per fer realitat aquest anhel. Lamenten que el consistori local no hagi posat a la pràctica les mesures de renovació que s'havien acordat en reunions entre entitats d'usuaris i la regidoria. L'Ajuntament, per la seva part, es defensa dient que hi ha una sèrie de projectes relacionats amb la rehabilitació i manteniment de l'espai.

A dia d'avui, a l'skatepark reusenc hi ha sis rampes on s'hi poden trobar esquerdes, forats i plafons aixecats. Aquesta és l'espurna que ha fet néixer Downside Park com una iniciativa privada que pretén donar resposta a les reivindicacions dels usuaris del parc. Fa anys que l'skatepark públic de Reus desperta queixes per part dels joves que l'utilitzen, que assenyalen el que consideren manca de manteniment i renovació de l'espai. Davant d'aquest escenari, han apostat per un projecte diferent després de múltiples reunions amb el consistori. Així ho destaca un dels promotors d'aquestes instal·lacions, Daniel Castillo, qui assegura que "Donat que en els últims dos-tres anys, no hem tingut molt suport per part de l'Ajuntament, no podíem parar el nostre esport i hem decidit fer-nos el nostre propi parc. Vam veure que estaven desmantellant l'skatepark i vam adonar-nos que no teníem lloc on muntar. I farts, vam dir 'ara o mai'" i afegeix que les reunions on ha assistit acaben amb acords que no arriben a complir-se: "L'última a la que vam anar, ens van dir que l'acció seria immediata, vam arribar a un acord per arreglar les instal·lacions. Però estan fent tot el contrari. Estan desmuntant els mòduls i s'ho estan emportant. Estan buidant l'skatepark. Com que estem cansats, hem decidit fer-nos-ho nosaltres mateixos. Em sap greu pels 'chavalillos' que no s'ho poden pagar i que no tenen un lloc en condicions on muntar".

"L'Ajuntament està desmuntant els mòduls de l'skatepark i s'ho estan emportant tot. Com que estem cansats, hem decidit fer-ne un per nosaltres. Em sap greu pels 'chavalillos' que no s'ho poden pagar i que no tenen un lloc en condicions on muntar"

Downside Park és l'aposta de set persones, un projecte col·lectiu que en aquests moments, es troba al 35% de la seva construcció. La resta estarà finalitzat en uns quatre mesos, segons els seus promotors, i tindrà un cost aproximat de 4.000 euros. Es tracta d'un espai que no pretén donar el salt a tots els públics i pel contrari, vol mantenir el seu caràcter totalment privat. La voluntat dels seus impulsors tenir un parc que en el menor espai possible, tingui el màxim de rampes per practicar. Actualment l'espai contempla un quarter, un wallride i un fun box. Properament s'instal·larà un spine, dos quarters més i un hit. No descarten que en un futur s'ampliï.

El model que s'ha seguit en la projecció d'aquest parc es basa en uns plans de Rubén Alcántara, considerat un dels millors esportistes professionals de l'Estat.

Per la seva part, el consistori reusenc assegura que en aquests moments s'està treballant en diversos projectes de renovació de l'skatepark públic, els resultats dels quals es faran públics en un futur proper.

Paraules clau:

Notícies relacionades