Back to top

Més de 3.000 persones es desplacen a la diada des de Reus

La celebració de la Diada Nacional s'ha traslladat a la capital catalana a partir del migdia, per viure-hi una multitudinària manifestació convocada per l'ANC i Òmnium Cultural. Més de 3.000 persones han sortir des de Reus amb 49 autobusos. Una xifra superior a la d'edicions anteriors, segons han assegurat des de l'ANC. El reclams per l'alliberament dels presos polítics i la instauració de la república catalana hi han estat ben presents.
autobusos 11 setembre Reus 2018

Les mobilitzacions durant la celebració de la Diada Nacional catalana s'han traslladat, com és habitual, a Barcelona per celebrar-hi una manifestació multitudinària convocada per l'Assemblea Nacional Catalana. Més de 3.000 persones han sortit amb autobús des de Reus aquest dimarts al migdia. Una xifra lleugerament superior a la d'altres edicions, atès que en aquesta ocasió els 53 autobusos utilitzats eren de 77 places, enlloc de les 55 habituals, segons han explicat des de l'ANC.

També hi haurien hagut pobles que han ofert autobusos i abans no ho feien com Almoster, Castellvell o la Selva del Camp. Una de les voluntàries de l'ANC, Cori Torroja, ha destacat que 'hi havia persones que no sabien què era la diada i ha estat la primera vegada que venien. Hem trobat moltes persones noves i, ara, el que volem és reafirmar el mandat de l'1 d'octubre, vam votar i vam guanyar'. Entre els participants s'hi han pogut veure persones de totes les edats. Com és habitual, n'ha destacat la participació de famílies senceres i de diversos col·lectius.

Entre els assistents els principals reclams que s'han pogut sentir han estat exigir la llibertat dels presos polítics, el dret a decidir i la implantació de la República Catalana. Com és el cas del veí d'Albert Margalef, qui ha defensat que 'cal que des de tota Catalunya i des d'Europa vegin que lluitem per defensar els nostres drets'. Una mobilització que, en tot moment, ha estat marcada per l'empresonament dels presos polítics i dels dirigents exiliats.

Paraules clau:

Notícies relacionades