10:50 - 27 octubre 2020
Gastromobil
Cruixent de patata
Les receptes de la Gastromòbil: Cruixent de patata amb albergínia, llagostins i caviar de wagyu del restaurant Rincón de Diego
El Darío Ruiz és el cuiner del restaurant Rincón de Diego, i ens presentarà un plat on combina ingredients exòtics amb productes de proximitat. La proposta que ens porta és un cruixent de patata amb albergínia, llagostins i caviar de wagyu.
Ingredients:
- 30 g de Trisol
- 140 g de farina
- 130 g de patata tallada en làmines
- Sal
- Sucre
- Llagostins
- Tomàquets divins
- Oli d'oliva verge extra Mestral
- Pètals de rosa
Per al caviar d'albergínia:
- 4 albergínies
- 1 gra d'all
- Romaní fresc
- Farigola fresca
- Germinat de coriandre (unes fulles)
- Llimona
- Pebre negre
Per a la vinagreta Thai:
- 100 ml soja
- 100 ml suc de llima
- 50 g de sucre
- 1 gra d'all
- 1 bitxo
Elaboració
- Barregeu el trisol, la farina, l’aigua, la sal i el sucre fins a obtenir una massa homogènia semblant a una tempura.
- Pinteu amb aquesta tempura dos papers de forn i en un d’ells poseu-hi unes làmines de patata.
- Fregiu-ho tot en OOVE DOP Siurana fins que quedi cruixent
- Netegeu les albergínies i talleu-les per la meitat (en vertical) i feu-los uns talls en forma de reixa a la polpa.
- Fregueu l’all per sobre de l’albergínia i als talls, poseu-hi el romaní, farigola i sal i oli al gust.
- Torneu a juntar les albergínies com si estiguessin senceres i embloqueu-les en paper d’alumini. Feu-les al forn a 200 graus durant uns 35-40 minuts fins que estiguin ben tendres.
- Un cop cuites, treieu-les del paper d’alumini i retireu la polpa i les branques de les herbes aromàtiques. Talleu a daus ben petits la polpa de les albergínies. Passeu les albergínies tallades per una paella amb una mica d’OOVE per retirar-ne la humitat.
- Un cop cuites, condimenteu-les en un bol amb el coriandre, suc de llimona, pebre negre, sal i OOVE.
- Tritureu tots els ingredients, coleu-los i reserveu-los a la nevera fins al moment d’emplatar.
- Peleu un parell de tomàquets, escaldant-los uns segons en aigua bullint. Poseu-los al punt de sal, sucre i pebre i poseu-los al forn 1 hora a 110 graus. Reserveu-los.
- Peleu els llagostins i traieu-ne el budell. Saltegeu en una mica d’OOVE.
- Emplateu les elaboracions a sobre del cruixent, al vostre gust, i acabeu el plat amb germinats i flors per donar color i un punt de cru.
El Restaurant
- Rincón de Diego
- 977 361 307
- C/ Drassanes, 19, 43850 Cambrils Port
Maridatge
Us recomanem que marideu aquest plat amb un Perlat negre, de Cellers Unió. Un vi amb un estil fresc, complet i actual amb aroma de fruites vermelles.