Back to top

Cruixent de patata

Les receptes de la Gastromòbil: Cruixent de patata amb albergínia, llagostins i caviar de wagyu del restaurant Rincón de Diego

El Darío Ruiz és el cuiner del restaurant Rincón de Diego, i ens presentarà un plat on combina ingredients exòtics amb productes de proximitat. La proposta que ens porta és un cruixent de patata amb albergínia, llagostins i caviar de wagyu. 

Ingredients:

  • 30 g de Trisol
  • 140 g de farina
  • 130 g de patata tallada en làmines
  • Sal
  • Sucre
  • Llagostins
  • Tomàquets divins
  • Oli d'oliva verge extra Mestral
  • Pètals de rosa

Per al caviar d'albergínia:

  • 4 albergínies
  • 1 gra d'all
  • Romaní fresc
  • Farigola fresca
  • Germinat de coriandre (unes fulles)
  • Llimona
  • Pebre negre

Per a la vinagreta Thai:

  • 100 ml soja
  • 100 ml suc de llima 
  • 50 g de sucre
  • 1 gra d'all
  • 1 bitxo

Elaboració

GASTROMOBIL
  1. Barregeu el trisol, la farina, l’aigua, la sal i el sucre fins a obtenir una massa homogènia semblant a una tempura.
  2. Pinteu amb aquesta tempura dos papers de forn i en un d’ells poseu-hi unes làmines de patata.
  3. Fregiu-ho tot en OOVE DOP Siurana fins que quedi cruixent
  4. Netegeu les albergínies i talleu-les per la meitat (en vertical) i feu-los uns talls en forma de reixa a la polpa.
  5. Fregueu l’all per sobre de l’albergínia i als talls, poseu-hi el romaní, farigola i sal i oli al gust.
  6. Torneu a juntar les albergínies com si estiguessin senceres i embloqueu-les en paper d’alumini. Feu-les al forn a 200 graus durant uns 35-40 minuts fins que estiguin ben tendres.
  7. Un cop cuites, treieu-les del paper d’alumini i retireu la polpa i les branques de les herbes aromàtiques. Talleu a daus ben petits la polpa de les albergínies. Passeu les albergínies tallades per una paella amb una mica d’OOVE per retirar-ne la humitat.
  8. Un cop cuites, condimenteu-les en un bol amb el coriandre, suc de llimona, pebre negre, sal i OOVE.
  9. Tritureu tots els ingredients, coleu-los i reserveu-los a la nevera fins al moment d’emplatar.
  10. Peleu un parell de tomàquets, escaldant-los uns segons en aigua bullint. Poseu-los al punt de sal, sucre i pebre i poseu-los al forn 1 hora a 110 graus. Reserveu-los.
  11. Peleu els llagostins i traieu-ne el budell. Saltegeu en una mica d’OOVE.
  12. Emplateu les elaboracions a sobre del cruixent, al vostre gust, i acabeu el plat amb germinats i flors per donar color i un punt de cru.

El Restaurant

GASTROMOBIL

Us recomanem que marideu aquest plat amb un Perlat negre, de Cellers Unió. Un vi amb un estil fresc, complet i actual amb aroma de fruites vermelles. 

Totes les receptes

Paraules clau:

Notícies relacionades