Núria Gil guanya el Mundial per equips de Trail Running

Els bons temps aconseguits per la selecció han fet que el combinat estatal sigui campió del món.

L'atleta reusenca Núria Gil va necessitar menys de quatre hores (3:56:25) per acabar la Trail Running de 38 quilòmetres i uns 2.425 metres de desnivell positiu acumulat del Mundial de Tailàndia. Amb aquest temps, Gil va finalitzar en quarta posició del certamen i es va quedar a menys de dos minuts de la medalla de bronze individual. Però gràcies als registres assolits per la reusenca i les seves companyes de selecció, el combinat estatal va guanyar el Mundial per equips d'aquesta modalitat.

Just darrere de Núria Gil va arribar Sheila Avilés, i posteriorment ho van fer Júlia Font (novena), Anna Comet (dissetena) i Virginia Pérez (trentena). La suma dels tres millors temps va permetre que la selecció es pogués proclamar campiona del món d'aquesta modalitat. Els Estats Units va aconseguir la medalla de plata, i la Gran Bretanya el bronze.

Més èxits per Gil

Aquest or al Mundial de Tailàndia arriba després de la segona posició en la prova de marató de l'Ultra Pirineu del passat octubre; i de les dues plates obtingudes al campionat d'Europa de curses de muntanya, entre d'altres. Tot plegat fa que aquest 2022 sigui pràcticament excel·lent per l'atleta reusenca

FOTOGRAFIA: Federació Espanyola d'Atletisme