Back to top

Més de 900 joves es queden sense ajudes de lloguer a Reus

L'Ajuntament de Reus només ha pogut adjudicar subvencions per al lloguer a 580 persones de les gairebé 1.500 sol·licituds que es van tramitar

L'Ajuntament de Reus ha fet balanç de les ajudes gestionades durant l'any 2022 des de l'Oficina d'Habitatge. Des del consistori s'han atorgat un total de 3,7 milions d'euros de les diferents línies d'ajuts que s'han convocat des de l'Estat espanyol i la Generalitat de Catalunya. Encara que és l'exercici en què més diners s'han repartit a la ciutat de Reus en els darrers anys, dues de les convocatòries han registrat un alt nombre de sol·licituds que no s'ha pogut resoldre.

Per a les subvencions per al pagament del lloguer de la Generalitat i el Bo Lloguer Jove que va llençar el govern central es van registrar un total de 1.497 sol·licituds. Tot i això, només 583 resolucions han estat favorables i s'han pogut atorgar aquestes ajudes. D'altra banda, 914 peticions d'ajudes s'han quedat sense adjudicació i, per tant, sense diners.

L'Ajuntament ha lamentat aquesta manca de recursos que han faltat per als joves de Reus, assenyalant la gestió de la concurrència competitiva. Un règim que reparteix els diners en funció de l'ordre d'arribada de les sol·licituds i no té en compte una distribució territorial equitativa.

El consistori també farà arribar la petició que en aquestes línies d'ajuts s'hi inclogui com a aspecte a tenir en compte els ingressos del sol·licitant. Pel que fa a l'Ajuntament, la intenció és continuar ampliant el parc d'habitatge públic amb preus assequibles.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades