Back to top

Activa Mutua, en risc de desaparèixer

Segons el digital Tarragona Empresarial, la mútua reusenca podria ser absorbida o bé diluïda en un consorci.

Fa dos anys que Miguel Ángel Díaz Peña va ser nomenat nou director gerent d'Activa Mutua, després del cessament fulminat de Miquel Àngel Puig arran les irregularitats detectades al si de la companyia i que van provocar diverses investigacions per part del Ministeri de Treball i Anticorrupció. Aleshores, Díaz Peña explicava a Canal Reus que la seva voluntat era la de reconduir la situació, però que, en cas que no fos possible, mantenir els contactes per estudiar una possible fusió. 

Doncs bé, segons ha avançat aquest dimarts el digital Tarragona Empresarial, la situació no ha millorat a la mútua reusenca, que està a hores d'ara condemnada a la desaparició. Tot i tancar el 2020 amb una facturació de prop de 400 milions d'euros i ser la quarta empresa de la demarcació en volum de facturació, Activa Mutua podria veure's abocada a una absorció o bé a diluir-se en un consorci

Segons el digital, la desaparició de la marca és segura. De fet, les mútues Ibermutua i Umivale estarien interessades a absorbir Activa Mutua. L'altre escenari que es contempla és la integració en un conjunt de mútues catalanes. 

Més de 65.000 empreses

Activa Mutua presta servei a més de 65.000 empreses a tot l'estat i compta actualment amb una setantena de delegacions i 33 centres assistencials propis. Segons les dades que ofereix el digital Tarragona Empresarial, dóna servei actualment a més de mig milió de treballadors. 

A hores d'ara, té empleades a 854 persones, 260 de les quals a la demarcació de Tarragona. Activa Mutua és la novena companyia del sector espanyol. 

Paraules clau:

Notícies relacionades