Back to top

Activada l'Alerta del pla VENTCAT per la previsió de fort vent

Aquest dilluns bufarà un fort vent al llarg del dia, que serà especialment intens al Baix Camp fins al migdia

Imatge d'arxiu

Protecció Civil de la Generalitat ha activat la fase d’Alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de vent a Catalunya VENTCAT davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) d’un episodi amb fortes ratxes de vent avui sobretot al migdia.

Segons preveu l’SMC, avui fins a la 1:00 de la matinada les ratxes de vent poden superar els 72 km/h a la major part de Catalunya. Les ventades afectaran en especial les comarques de l'Alt i Baix Camp, així com l'Alt Penedès aquest matí fins al migdia. El vent bufarà de component nord i oest. 

Extremar les precaucions

Protecció Civil recorda que cal extremar especialment les precaucions en la conducció i també en totes les activitats que es realitzin a l’aire lliure, evitant sobretot les zones boscoses on podrien caure branques o arbres.

A més, també en l'àmbit urbà cal ser molt prudent amb la possible caiguda d’elements estructurals i objectes nadalencs a la via pública. Preventivament, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent. Tampoc és segur protegir-se darrere de murs o cartells publicitaris si no són estables.

Es recomana fer seguiment de l’evolució meteorològica.

Paraules clau:

Notícies relacionades