Back to top

Adjudicades les obres de reforma de la primera fase del raval de Santa Anna

La previsió és que les obres s'iniciïn el pròxim mes d'octubre

L'Ajuntament de Reus ha adjudicat les obres de transformació en zona de vianants del tram del raval Santa Anna entre la plaça de Prim i el carrer de Santa Anna a l'empresa Izer Ingenieria y Economia, per un import de 374.650,80 euros. El contracte té un termini d'execució de 4 mesos i la previsió és que les obres s'iniciïn el pròxim mes d'octubre. En paral·lel, l'Ajuntament avança en la tramitació de la segona fase del projecte, que inclou el tram entre el carrer de Santa Anna i la plaça Catalunya, i carrer Salvador Espriu. El passat mes d'agost, es va adjudicar el contracte per a la redacció del projecte a CIG Enginyeria SLP, per un import de 13.612,50 euros i un termini d'execució de 4 mesos.

Serà una illa de vianants de plataforma única

El projecte manté les voreres i vorades actuals, i proposa un paviment confortable, d'asfalt polit amb àrids de pedra rosada per les zones on hi hagin de circular vehicles de manera ocasional. La circulació dels vehicles de residents es resoldrà amb el control d'accés mitjançant lectura de matrícula. També està prevista la redistribució de les zones de càrrega i descarrega afectades.

raval santa anna

Un dels principals atractius del futur raval és el mobiliari urbà. Els nous elements es configuren a partir de parklets, elements de fusta amb jardineria i plataforma d'estada -de fàcil instal·lació i manteniment-, que permeten canviar la imatge del vial i generar nous espais de relació. Es creen així llocs d'estada i de convivència, que es configuren com a vestíbuls dels establiments comercials i patrimonials, i contribueixen a incentivar l'activitat econòmica i a promocionar el patrimoni arquitectònic. Aquests espais d'estada, es dissenyen també amb jardineria, fet que contribueix a naturalitzar l'entorn amb l'increment d'espais verds.

La transformació del carrer de Salvador Espriu en zona de vianants preveurà garantir l’accessibilitat de l’aparcament privat que hi ha en aquest vial. El projecte executiu definirà la descentralització del control d’accés a l’equipament al carrer de l’Amargura per tal de facilitar l’entrada i sortida de clients i limitar l’accés a la resta de vehicles.

Renovació de la xarxa d'aigües

Prèviament a les obres de transformació urbana del vial, Aigües de Reus ha realitzat aquest estiu les obres de renovació de la xarxa de sanejament del raval de Santa Anna (entre la Plaça de Prim i el carrer de Santa Anna) amb una inversió global de 236.750 euros.

La qualitat ambiental també es millora amb la instal·lació de làmpades Led de baix consum, més eficients i ecològiques. I es millorarà la il·luminació, amb l’objectiu d'augmentar el confort i la seguretat.

Paraules clau:

Notícies relacionades