Back to top

Àngel Xifré, nou Delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona

Àngel Xifré, actual alcalde d'Almoster i fins ara delegat territorial d'Acció Climàtica, pren el relleu de Pallarès

El Consell Executiu d’aquest matí ha aprovat nomenar Àngel Xifré Arroyo nou delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona. Substituirà en el càrrec Teresa Pallarès Piqué, que ha estat delegada des del juny del 2021.

Així doncs, es fa efectiva el cessament a Teresa Pallarès, de Junts, després de la trencadissa amb Esquerra Republicana a l'equip de govern de la Generalitat. 

Nascut a Reus el 16 de setembre de 1961, Xifré ha estat el Director dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural des del 2021 fins a l’actualitat. També és l’alcalde d’Almoster (Baix Camp) des del 2004.

És llicenciat en Ciències Matemàtiques per la Universitat Autònoma de Barcelona i té el postgrau d’Especialista Universitari en Participació Ciutadana i Comunicació per la Universitat Rovira i Virgili. També té el postgrau en Formació en Estudis sobre Immigració per la Universitat de Lleida.

Pel que fa a la trajectòria professional, és catedràtic de Matemàtiques del Departament d’Educació i va ser Director de l’Institut Pere Borrell de Puigcerdà entre els anys 1988 i 1991. També va exercir el mateix càrrec a l’Institut Gabriel Ferrater de Reus entre els anys 1994 i 2001.

Aquest és el primer de molts canvis que han d'arribar al nostre territori. Encara falta per conèixer qui serà el substitut a la presidència del port de Josep Maria Cruset i també els nous nomenaments a les direccions territorials de diferents departaments que deixen de ser de titularitat de Junts i passen a ERC.

Paraules clau:

Notícies relacionades