Back to top

'Apujar salaris, abaixar peus i repartir beneficis', el lema d'aquest 1M

UGT i Comissions Obreres reivindiques per aquest 1 de maig, Dia Internacional dels Treballadors i Treballadores, que les empreses adeqüin els sous en funció als beneficis, però també que l'administració s'assegui més a dialogar amb els sindicats.

Per aquest primer de maig els sindicats UGT i Comissions Obreres volen posar en valor la feina conjunta que han dut a terme negociant millores en l'àmbit del treball com el salari mínim interprofessional, la reforma laboral o les pensions. Tot i això, denuncien que molts empresaris han aprofitat la pujada de preus i la guerra d'Ucraïna per especular i tenir més marge de guanys. Asseguren que hi ha un 20% de pobresa en la societat mentre que en aquest darrer any, moltes empreses han augmentat els seus beneficis. És per això que per aquest 1 de maig reivindiquen un augment dels salaris, una abaixa generalitzada dels preus i el repartiment de beneficis.

Per altra banda, tant UGT com Comissions Obreres han criticat que l'administració no fa polítiques públiques adequades a la societat i als treballadors i no compleixen amb els pactes i acords assolits. Posen l'exemple del Pla d'Indústria elaborat per la Generalitat i que algunes comarques de la demarcació no ha arribat, o les reiterades queixes del sector de l'ensenyament i salut. Els dos sindicats també denuncien que les administracions, en molts casos, externalitza serveis a empreses que no compleixen els convenis col·lectius.

Per tot plegat, asseguren que si no canvien les coses es viurà una 'tardor calenta' amb concentracions i vagues en sectors concrets. De moment però, convoquen a tothom aquest 1 de maig per reivindicar un any més els drets laborals dels treballadors i treballadores. Com sempre, la concentració unitària tindrà lloc a la plaça Imperial Tarraco a les 12 h del migdia.

Paraules clau:

Notícies relacionades