Back to top

Apujar salaris i frenar inflació i desigualtats, principals reivindicacions del Primer de Maig

Els sindicats UGT i CCOO alerten que si les empreses no compleixen els convenis i els sous no s'equiparen a l'IPC, aniran al conflicte, fent referència a sectors com la química o el de serveis.

Unes 400 persones, encapçalades pels sindicats de CCOO i UGT, han recorregut aquest diumenge al matí part de la Rambla de Tarragona en la tradicional manifestació de l'1 de Maig, que recupera la normalitat després de dos anys de pandèmia. Pancartes, batucada i petards han donat un caire festiu a la manifestació reivindicativa, que ha defensat el lema "La solució: contenir preus, apujar salaris, posar fi a les desigualtats". Els sindicats majoritaris reclamen que els sous s'equiparin a l'IPC, l'Índex de Preus de Consum, i exigeixen a les multinacionals de sectors com la petroquímica o els serveis que compleixin amb els convenis, sinó, adverteixen, aniran al conflicte.

Indústria i serveis, els sectors més representats

Entre els manifestants s'han pogut veure treballadors d'empreses del sector químic, que en les darreres setmanes han protagonitzat protestes, també dels supermercats Spar, de Portaventura o de Correus, que fa pocs dies van organitzar una tancada a les seves oficines de Tarragona. 
Des de CCOO i UGT també reclamen mesures contra la inflació i les desigualtats, i han posat especial èmfasi en el sector turístic, que esperen que millori les condicions dels treballadors arran de la reforma laboral.
 

Manifestació dels sindicats anticapitalistes

A la tarda ha tingut lloc a Tarragona la manifestació dels sindicats anticapitalistes, que s'ha concentrat a les 19h. a la plaça Imperial Tarraco. La manifestació ha estat encapçalada amb el lema "Lluitant contra el capital conquerim els nostres drets"
 

Paraules clau:

Notícies relacionades