Back to top

Arrenca a Reus l'any Domènech i Montaner

Conferències, novetats editorials, exposicions, visites i rutes guiades difondran l’obra multidisciplinar de Domènech i Montaner i posaran en valor el seu compromís amb el país

L’Any Domènech i Montaner ha donat avui el seu tret de sortida a l’Institut Pere Mata de Reus en un acte en què han participat la consellera de Cultura, Natàlia Garriga; l’alcalde del municipi, Carles Pellicer, i les comissàries de la commemoració, Gemma Martí Rey i Clàudia Sanmartí i Martínez. En l’esdeveniment, que ha conduït el periodista Xavier Graset, també hi ha participat el delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifré Arroyo, així com familiars de Domènech i Montaner, entre altres personalitats. 

Pare del Modernisme català

Enguany es commemora el centenari de la mort de l’arquitecte català Lluís Domènech i Montaner, una de les personalitats més destacades de la història recent del país i un referent intel·lectual de primer ordre, considerat el pare del Modernisme català. En aquest sentit, l’objectiu de la commemoració és donar a conèixer totes les facetes del personatge, a través d’un programa extens d’activitats adreçades a tots els públics i a tots els territoris, atès que l’Any Domènech i Montaner té una vocació descentralitzadora. 

domenech

Les activitats previstes serviran per destacar la singularitat de Domènech, ja que va ser un dels personatges més importants i influents del país, no només en el camp de l’arquitectura sinó també en altres àmbits com la historiografia, l’heràldica o la política. La finalitat d’aquestes propostes és donar a conèixer totes les facetes del personatge amb l’aprofundiment en cadascuna d’elles.

Així, durant l’Any Domènech i Montaner es podrà gaudir d’un gran nombre de conferències; de novetats bibliogràfiques; de cursos específics dirigits a diversos públics; d’exposicions temàtiques; d’activitats culturals i de visites i rutes guiades per conèixer el patrimoni domenequià. La commemoració també inclourà el Congrés Lluís Domènech i Montaner a Canet de Mar, Barcelona i Reus, així com activitats pedagògiques per acostar la figura de Domènech i el Modernisme a infants i joves.

Les activitats es portaran a terme en diferents seus per arribar al màxim de públic i s’organitzaran a totes les ciutats amb patrimoni domenequià: Barcelona, Reus, Canet de Mar, Olot, Badalona, Palma de Mallorca i Comillas. Aquesta itinerància s’aconseguirà amb la vinculació i cooperació de les entitats i administracions dels municipis que acullin les activitats, els quals establiran sinèrgies entre ells.

Amb la finalitat d’impulsar diferents accions entorn a aquesta commemoració, la Taula Lluís Domènech i Montaner, constituïda per l’Ajuntament de Barcelona, l’Ajuntament de Reus, l’Ajuntament de Canet de Mar, el Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner i la Fundació Privada Domènech i Montaner, en col·laboració amb el Departament de Cultura, treballa per portar a terme la difusió i divulgació de la vida i obra de l’arquitecte català.

Paraules clau:

Notícies relacionades