Back to top

Arriba la primera onada de calor de l'estiu

Les altes temperatures han assolit els seus valors màxims i la primera onada de calor ja és aquí. Aquest cap de setmana els termòmetres es situaran al voltant dels 33 graus amb una sensació de forta xafogor. Per això, és necessari seguir uns bons hàbits alimenticis i evitar la deshidratació.
Primera onada de calor de l'estiu

Anar a la platja, a la piscina o prendre un bon refresc a l'ombra són les millors solucions per aguantar la forta calor d'aquests dies. La primera onada de calor ha arribat aquesta setmana i seguirà vigent fins a mitjans de la setmana que ve.

Aquesta massa d'aire que puja del cor d'Àfrica afectarà a tota la península. Al Baix Camp, però, aquest augment de les temperatures serà més lleu i de cara al cap de setmana, arribarà als 33-35 graus.

Cal recordar que l'any passat van haver-hi 5 onades de calor amb 25 dies. El 2015 va ser l'estiu més calorós ja que va haver-hi una onada de calor que va durar 26 dies seguits. La segona de més duració fou al 2003 amb 16 dies de permanència.

"S'està observant que, en els últims 50 anys, la temperatura a Catalunya ha pujat 1,6 graus respecte la mitjana", explica l'home del temps de Canal Reus TV, Adrià Pinyol.

Un estiu marcat per fortes temperatures i pluges escasses. De cara a les pròximes setmanes, de moment, no hi ha previst cap més onada de calor.

Pinyol comenta que "de moment no es veuen grans onades de calor. Podem dir que aquesta és la primera de l'estiu i ha costat d'arribar. Anys enrere, a principis de juliol, ja hi havien grans fuetades de calor".

Aquesta xafogor afecta al nostre rendiment físic i al final del dia, ens notem més cansats. Seguir uns bons hàbits d'alimentació i sobretot, hidratar-se és essencial.

La dietista de l'Hospital Sant Joan de Reus explica que "s'ha d'ingerir menús més frescos com les amanides. Aquestes haurien d'estar compostes per verdures fresques, cereals i alguna cosa de proteïna".

No obstant, els gelats i granissats, típics de l'època estiuenca, també es poden combinar amb aquesta dieta. Això sí, sense abusar-ne.

Aquest cap de setmana, doncs, haurem d'evitar les hores de màxim sol, buscar les ombres més properes i sobretot, refrescar-nos constantment.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades