Back to top

El Baix Camp recupera el transport escolar després de les nevades

Aquest dimarts s'ha recuperat la ruta Colldejou - Mont-roig i es preveu que aquest dimecres es recuperi la normalitat a tota la comarca.

El temporal Filomena va comportar la cancel•lació del transport escolar entre alguns municipis del Baix Camp. Aquest dilluns les rutes afectades van ser Prades - Capafonts, Colldejou - Mont-roig i part de la ruta de transport especial.

Aquest dimarts, però, ja s'ha pogut recuperar el transport escolar entre Colldejou i Mont-roig i s'espera que dimecres es pugui recuperar per complet el transport escolar entre Prades i Capafonts i el servei de transport especial pugui actuar també amb normalitat.

Joaquim Calatayud, president del Consell Comarcal del Baix Camp, ha assegurat que les actuacions van ser molt ràpides: "diumenge la Generalitat ens va donar instruccions i nosaltres ens vam posar en contacte amb totes les empreses de transport afectades". El president assegura que "de tant en tant tenim algunes nevades i això ens ha aportat experiència per gestionar amb èxit aquesta situació", però tot i això, explica que és una de les nevades més extraordinàries que s'han viscut a la comarca.

Poca afectació al Baix Camp

La borrasca Filomena només ha aturat tres de les quaranta rutes diàries de transport escolar que es realitzen diàriament al Baix Camp. Unes rutes que mobilitzen gairebé 1300 estudiants cada dia. És per això que el president defineix com "molt baixa" l'afectació de la neu a la comarca del Baix Camp.

Centres tancats al Priorat

Al Priorat avui no han pogut obrir 12 centres educatius, amb un total de 708 alumnes afectats. 

Paraules clau:

Notícies relacionades