Back to top

El Baix Camp suma 4 grups i 1 centre confinats

Només afecta els municipis de Reus (3 grups i 1 centre confinats) i Riudoms (1 grup confinat).

Aquest dijous, 20 de gener, s'ha arribat al rècord d'alumnes confinats: 111.786 alumnes a tot Catalunya. Això representa 18.000 alumnes més que els que hi havia aquest dimecres.

A Catalunya: 181 grups confinats i 7 centres educatius tancats

Ara bé, són els canvis de protocol els que fan que, actualment, només hi hagi 181 grups confinats i 7 centres educatius tancats. Al Baix Camp i al Priorat, hi ha 4 grups i 1 centre confinats de les 160 llars, escoles i instituts que hi ha al territori. I aquests només afecten els municipis de Reus (amb 3 grups i 1 centre confinats) i Riudoms (amb 1 grup confinat).

De fet, el mateix conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, assegura que si no s'hagués modificat el protocol escolar, a hores d'ara hi hauria uns 600.000 alumnes positius. Per tant, estem parlant que hi hauria, pràcticament, 6 vegades més d'alumnes a casa.

Més de 8.000 professors substituts

Una situació preocupant que no s'havia vist en cap de les 5 onades prèvies de la pandèmia i que, òbviament, també afecta el professorat.

Segons les últimes dades facilitades pel Departament d'Educació, aquest dijous ja són més de 8.000 els docents confinats. I això comporta que ja s'hagin superat els 8.000 docents substituts.

De fet, aquesta setmana, Educació ha nomenat prop de 3.000 docents per cobrir aquesta allau de baixes, dels quals 259 s'han desplaçat fins al Camp de Tarragona.


📲  NOVETAT Vols denunciar algun tema del teu barri? Tens fotos o vídeos que creus que poden ser notícia? DEMANA ACCÉS AL NOU GRUP DE FACEBOOK CLICANT AQUÍ


Paraules clau:

Notícies relacionades