Back to top

Baixen les urgències no respiratòries durant la pandèmia

Des de l'Hospital Sant Joan de Reus alerten que les urgències que no estan relacionades amb la COVID-19 han baixat considerablement, i això els preocupa, perquè més endavant es poden trobar molts pacients amb patologies avançades i diagnòstics tardans. Insten la població que tingui dolències a no tenir por d'anar al metge.
entrada lateral hospital sant joan

"No pot ser que la gent amb problemes de salut es quedi a casa". Així de contundent ha estat el director assistencial de l'hospital Sant Joan de Reus, Salvador Sarrà, que veu amb preocupació que la gent que es nota alguna dolència no vagi als centres sanitaris per por.

Temen que quan els casos de Covid-19 remetin, els arribaran pacients amb malalties que es trobaran en estadis "massa" avançats.

L'usuari té por d'anar a l'hospital

Tenint en compte que l'hospital Sant Joan de Reus és referent en patologies oncològiques, considera essencial que les persones amb símptomes o dolències vagin, com més aviat millor, als centres hospitalaris, ja que és important fer diagnòstics i tractaments en les estadis primerencs de la malaltia. Sarrà també ha assegurat que els tractaments oncològics i les cirurgies d'urgències han continuat amb normalitat malgrat l'emergència sanitària.

El doctor Sarrà també creu que, quan passi la pandèmia, el sector sanitari s'haurà de reestructurar, que caldrà replantejar el funcionament de les atencions sanitàries des dels CAPs fins als centres hospitalaris i sociosanitaris.

Entrevista completa a Salvador Sarrà

Paraules clau:

Notícies relacionades