Back to top

El Bartrina es rendeix a Ferrater

Aquest dimarts al vespre s'ha donat el tret de sortida oficial als actes de commemoració de l'any Gabriel Ferrater.

El Bartrina pràcticament ple, com en una nit de gran espectacle teatral. La platea repleta de personalitats culturals, representants d'entitats i del teixit associatiu de la ciutat, i també de divulgadors de la literatura del gran protagonista de la vetllada: Gabriel Ferrater. Aquest dimarts al vespre, Reus ha esdevingut l'epicentre del tret de sortida de l'Any Ferrater, que tenyirà de poesia el país durant aquest 2022. 

Primer l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, l'alcalde de la ciutat on va néixer. Després l'alcaldessa de Sant Cugat, ciutat on va morir. I finalment la consellera de Cultura de la Generalitat, que juntament amb la Institució de les Lletres Catalanes són els grans valedors d'aquest any Ferrater. Enric Casasses hi ha posat la lletra, la màgia i les paraules, en un recital que ha vingut precedit d'un extens audiovisual amb personalitats d'arreu que recordaven la figura de Ferrater, com Xavier Amorós, un altre icònic de les lletres reusenques. 

Un any per quedar-se

La voluntat dels actes d'aquest 2022 és incentivar el record i la reivindicació de la figura de Gabriel Ferrater. A més de posar-se una placa a la Raval de Santa Anna, on va néixer, també es vol que el calendari cultura, d'alguna manera, es vegi esquitxat per als pròxims exercicis de la figura de l'escriptor, poeta i traductor. El 2023 caldrà fer-ne balanç. 

Paraules clau:

Notícies relacionades