Back to top

Reus Cultura veu Cal Massó com un espai de creació per a la cultura contemporània

La regidoria té intenció d'atribuir-hi una persona de referència

No tots els equipaments culturals de Reus han de basar la seva activitat en l'exhibició de cara al públic. Aquesta és la premissa amb la qual treballa el govern municipal, especialment pel que fa a Cal Massó. Des que l'espai es va posar en marxa ha patit diversos canvis de rumb i ha tingut concessionaris diferents.

Finalment, ha retornat a la gestió municipal, que n'ha endreçat l'activitat. Més enllà d'una programació estable pròpiament dita, ha acollit esdeveniments fixos, com la part professional de Trapezi, o el seminari europeu d'arquitectura que ja ha tingut dues edicions. També s'ha convertit en l'escenari del Paradigmes, que sí que li ha portat una part més de cara al públic.

No es tanca la porta a fer-lo servir com un escenari musical, però es vol que el pes principal de la seva activitat no vagi lligat ni a l'exposició finalista ni a una programació estable entesa com la d'un teatre o la d'un cicle o festival concret. L'objectiu, per tant, és que Cal Massó pugui convertir-se en una peça important per a altres fases de la creació cultural.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, exposa que "Cal Massó és un espai absolutament necessari i que ens dona unes possibilitats que no ens donen altres espais". Matisa, però, que "és un espai centrat en la cultura contemporània". Perquè això sigui possible falten alguns ingredients. Recasens admet que s'ha de treballar perquè hi hagi més pressupost destinat a l'espai.

Una altra pota necessària és tenir algú de l'equip municipal específicament associat a l'espai. Admet que "segurament anem molt més lents del que voldríem, i hi ha qüestions que són importants, com tenir-hi alguna persona de referència". En aquest sentit, comenta que "els equips de Reus Cultura de cadascun dels espais s'han anat envellint, han anat evolucionant".

"Això és una oportunitat", afegeix; "estem a prop de tenir una persona de l'equip que sigui el referent de Cal Massó". El futur de Cal Massó també passa per ser un espai social, o tenir almenys aquesta possibilitat. Això s'ha de trobar a través del bar, que està pendent de licitar-se. Des de Reus Cultura s'admet que el tràmit es troba en espera, i que no és la licitació més urgent d'aquesta àrea municipal. És per això, exposen, que encara no se li ha donat sortida.

Paraules clau:

Notícies relacionades