Back to top

Cal Massó torna als orígens

Després de 15 anys, el centre d'art vol tornar a ser referència per a la cultura contemporània i els artistes locals

Després de 15 anys d'història, Cal Massó recupera el seu esperi d'espai d'acollida per a artistes que busquin noves formes d'expressar-se. La idea inicial d'aquest centre d'art era ser l'epicentre de la cultura contemporània del territori. Després d'anys de concessions dirigides a iniciatives privades, ara que l'Ajuntament torna a dirigir l'espai, es vol tornar als origens. 

De centre d'art a calaix de sastre

Cal Massó es va inaugurar com a Centre d'Art el maig del 2007, coincidint amb les eleccions municipals d'aquell any. Des d'aleshores, i amb una revisió important el 2009 que va permetre ampliar l'espai, es va convertir en un espai de creació artística transgressora, diferent i arriscada. La crisi econòmica, altre cop, va obligar a tancar-lo i a obrir un procés de concessió que diversos agents i entitats privats han intentat impulsar, alguns amb més èxit que altres.

El retorn a l'Ajuntament

Amb la fi de la darrera concessió, l'actual govern municipal va decidir quedar-se de nou la gestió de l'espai per tal de tornar als origens. Daniel Recasens, regidor de Cultura del consistori reusenc, assegura que "Cal Massó ha de ser un escenari per artistes contemporanis" i que cal deixar clar "allò que no pot fer-se en aquest espais emblemàtic de la ciutat". Deixa clar que no ha de servir per qualsevol activitat cultural i que cal que tot allò que s'hi projecti tingui un segell indestriable. 
 
Tot plegat amb la premissa assumida que l'espai no cal que sigui eminentment rendible, i que cal que serveixi d'aparador de la feina i l'obra dels artistes locals encara que sovint pugui comportar una pèrdua de diners. De moment el Centre d'Art Cal Massó acollirà un laboratori per a artistes del territori amb la finalitat de donar-los visibilitat. 

Paraules clau:

Notícies relacionades