Back to top

Cambrils ajorna els actes de Carnaval

Els contagis de la sisena onada han obligat a suspendre els preparatius de l’organització i de les comparses participants  

La Nit d’Artistes de Cambrils (NAC), les colles i el Departament de Festes de l’Ajuntament de Cambrils han decidit ajornar el carnaval pels problemes que ha provocat la sisena onada de la Covid-19 en l’organització de l’esdeveniment. El regnat de la disbauxa començarà el divendres 18 de març amb el tradicional ple municipal en clau satírica de la NAC i acabarà el dimecres 23 de març amb l’enterrament de la sardina.   

L’augment de contagis dels últims dos mesos ha afectat de ple els preparatius del carnaval, tant de l’organització com de les colles participants, ja que els nombrosos casos positius i confinaments han obligat a suspendre moltes reunions i trobades imprescindibles per la celebració de l’esdeveniment.  

Marc Luque, representant de la NAC, ha explicat que la majoria de colles són associacions de pares i mares d’escoles i per algunes era impossible arribar a temps pel febrer. “No ho volíem anul·lar perquè tothom tenia moltes ganes de festa i ja ens hem perdut prou coses durant aquests dos anys, l’important és celebrar-ho encara que sigui més tard”, ha afirmat Luque, que ha destacat el caràcter familiar del carnaval de Cambrils i la bona entesa amb l’Ajuntament i les colles per consensuar les noves dates.  

18 de març

El rei carnestoltes i tot el seu seguici arribaran a Cambrils el 18 de març per prendre possessió del mandat i repassar l’actualitat política i social cambrilenca. En aquesta ocasió, la particular paròdia de la Nit d’Artistes canviarà d’escenari i es traslladarà al pavelló municipal per poder complir les mesures de prevenció sanitària. 

Rua de carnaval

L’endemà, dissabte, es farà la rua de carnaval a la que ja s’han apuntat onze colles, entre les quals n’hi ha que superen el centenar de persones. L’organització també preveu celebrar un carnaval infantil al parc del Pescador el 20 de març i l’enterrament de la sardina a la plaça de la Vila el 23 de març. Els detalls dels diferents actes programats, els recorreguts i horaris es presentaran en una roda de premsa que es portarà a terme a principis de març. 

Paraules clau:

Notícies relacionades