Back to top

Cambrils ajorna els Tres Tombs de Sant Antoni

Sí que es podrà mantenir la missa d’aquest diumenge a l’Ermita de la Mare de Déu del Camí i la posterior benedicció d’animals a l’exterior

Amb motiu de l’evolució de la pandèmia i l’augment dels contagis, l’Ajuntament de Cambrils, la Cooperativa Agrícola i les hípiques participants, han decidit ajornar els actes populars de la Festa de Sant Antoni fins al mes de març, després de valorar el risc de les aglomeracions que es podrien produir per veure els Tres Tombs pels carrers de la vila o participar en l'esmorzar popular a la Cooperativa Agrícola. 

En canvi, sí que es podrà mantenir la missa d’aquest diumenge, 16 de gener, a les 11:30 hores, a l’Ermita de la Mare de  Déu del Camí, i la posterior benedicció d’animals a l’exterior. Les persones que hi vulguin assistir hauran de portar mascareta, respectar les distàncies i seguir totes les indicacions de seguretat.

Festa de Sant Antoni

La Festa de Sant Antoni se celebra en honor al patró dels animals domèstics i de treball, que protegeix als animals de trencadures i malalties i garanteix la fertilitat i el guariment del bestiar. Aquesta tradicional festa de la pagesia rememora el passat agrícola de Cambrils, quan els cavalls, les mules i els ases eren indispensables per a les feines del camp i el transport de persones i mercaderies.

La celebració sol coincidir amb un moment clau per al cicle agrícola, en el marc de la setmana dels barbuts, que es considera la més freda de l’any i aplega les festivitats de tres sants amb barba: Sant Pau Ermità (15 de gener), Sant Antoni Abad (17 de gener) i Sant Maür (18 de gener). Però enguany haurà d’esperar que millori la situació sanitària i es puguin recuperar els actes tradicionals. 

Paraules clau:

Notícies relacionades