Back to top

Cambrils apel•la a la responsabilitat individual per evitar aglomeracions a les platges

Per evitar aglomeracions a la sorra, des de Cambrils s'instal•larà una cartelleria especial recordant les mesures de prevenció de contagis, a la vegada que es fa una crida a la responsabilitat individual. De moment es descarten sancions i s'apostarà per la pedagogia.
platgtes

Les platges, un dels grans atractius naturals de la Costa Daurada, tornen a ser accessibles al públic general. Malgrat que mai han estat tancades, fins a la fase 2 no s'hi permetia ni el bany recreatiu ni prendre el sol. Unes accions que a partir d'aquest dilluns ja es poden dur a terme. Amb l'arribada del bon temps, alguns ciutadans aprofiten per remullar-se a la mar, però des de les administracions es demana seguir complint les mesures de seguretat amb la voluntat d'evitar nous contagis de covid-19. 

De moment, les dutxes i rentapeus que hi ha instal·lats a les platges de Cambrils seguiran tancats, tot i que les darreres mesures del Butlletí Oficial de l'Estat relaxa les indicacions envers aquests equipaments. D'altra banda, per assegurar les mesures de distanciament social a peu de platja, des del consistori es planteja una figura d'informadors que pugui assessorar a la ciutadania per recordar les indicacions de les autoritats sanitàries. Davant l'amenaça d'aglomeracions a la sorra, des del consistori local, apel·len a la responsabilitat individual. D'aquesta manera, el consistori cambrilenc descarta que s'apliquin sancions en primera instància a aquells qui no respectin les mesures de seguretat i en canvi, s'optarà per fer-hi pedagogia. Un escenari que es complementarà amb la figura d'informadors que encara està per determinar i que podria patrullar les platges durant aquest estiu. 

Les platges dividides, descartades

Propostes com ara la divisió de la platja amb espais individuals, tal com s'ha fet en països com França, no encaixen a les platges cambrilenques, ja que segons la regidoria de serveis, cada nit hi passen unes màquines per deixar a punt la sorra. En aquest context, des del sector de les guinguetes reiteren que precisament la cura de l'aspecte de la primera línia de mar és indispensable per atreure als visitants.

El temporal Glòria va fer estralls al conjunt del litoral català i en aquest sentit, disset localitats del territori s'han unit en la Taula de Municipis per reclamar ajudes tant a Moncloa com a la Generalitat. De moment, s'ha aconseguit l'aprovació de gran part dels plans d'usos d'aquestes poblacions, i s'espera rebre una resposta afirmativa en relació a l'exoneració total de les taxes del 2020 del Ministeri, encara que ara per ara, encara no hi ha hagut cap resposta oficial.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades