Back to top

Cambrils habilita un punt lila itinerant per la seva festa major

El punt lila itinerant s'activarà dijous 7 de setembre durant la Pujada de la Galera. A més, enguany serà l'edició amb més punts lila repartits per la vil·la marinera durant la Festa Major del Camí

La Festa Major del Camí de Cambrils, que va donar el tret de sortida el passat divendres 25 d'agost, habilitarà punts lila ubicats en diferents dies de la programació. Aquesta és una acció que ja s'havia dut a terme en edicions anteriors i altres actes festius de la vil·la marinera, però enguany serà l'edició amb més punts lila i, com a novetat, comptarà també amb un d'itinerant.

Els punts s'instal·laran al Parc del Pinaret durant els concerts de la Nit del Foc el dissabte 2 de setembre i el Concert de la Diada el diumenge 10 de setembre, i durant les Barretes Cambrils a la plaça de l'Ajuntament el divendres 15 de setembre. Pel que fa al punt lila itinerant, s'activarà el dijous 7 de setembre durant la Pujada de la Galera i esdevindrà un punt fix durant el concert d'aquella mateixa nit. Aquest dispositiu va molt més enllà de donar servei a una possible agressió sexual.

Els punts lila comptaran amb tècnics especialitzats en atenció a víctimes, coordinats amb altres autoritats, per assistir a víctimes o donar resposta a qualsevol dubte.

Com a acció que s'emmarca en la campanya Cambrils lliure de violències sexuals i LGTBI+fòbiques, s'han col·locat per tota la vil·la marinera banderoles de Festa Major, dissenyades per la il·lustradora Blanca Castillo, que busquen difondre el missatge i conscienciar a la població. Per aquesta ocasió també s'han dissenyat material nou com xapes, gots i polseres tematitzats disponibles en els punts lila per tal de convertir-los en un espai de trobada per informar i sensibilitzar i conscienciar a la població.

Paraules clau:

Notícies relacionades