Back to top

Cambrils presenta els resultats de la 6a consulta de l’Altaveu Ciutadà

La neteja, el manteniment de la via pública, la mobilitat i l'aparcament són algunes de les qüestions que més preocupen als ciutadans

L’Ajuntament de Cambrils ha presentat els resultats de la 6a onada de consultes de l’Altaveu Ciutadà, una eina d’anàlisi i escolta activa que permet disposar d’un baròmetre d’opinió entorn de temes d’interès municipal, facilitar la comunicació i interacció entre l’Ajuntament i la ciutadania, i adaptar les actuacions municipals a les expectatives i característiques dels cambrilencs i les cambrilenques.

Serveis i equipaments

En aquesta ocasió, les persones inscrites al panell han contestat un qüestionari entorn dels serveis, equipaments i gestió municipal. La neteja, el manteniment de la via pública i la mobilitat i aparcament són alguns dels temes que més preocupen. La seguretat ciutadana és un dels aspectes més ben valorats pels panelistes.

Pel que fa a la valoració dels equipaments, les instal·lacions educatives i les activitats culturals i festives es consideren aprovades, enfront dels equipaments esportius, que les persones enquestades creuen que han empitjorat.

Les actuacions urbanes de la Rambla Jaume I, la zona de l'estació del tren i l'avinguda de l'Esport són les actuacions més ben valorades, en detriment de l'augment de la càrrega impositiva i la falta de manteniment urbà.

Participació

En relació amb els espais i oportunitats perquè la ciutadania pugui participar i opinar sobre a gestió municipal, un 70% de les persones enquestades considera que hi ha pocs canals, i opinen que el que motivaria a una major participació seria augmentar l'escolta activa, ampliar i diversificar canals de comunicació. 

De la valoració d'aquests resultats, l'equip de govern es reafirma en la necessitat d’apostar pel manteniment i la millora de l’espai públic, que és una de les grans prioritats del mandat. 

Les accions de l'Ajuntament

Cal recordar que el mes d’octubre es va posar en marxa la campanya “Cambrils reviu”, que ja ha portat a terme una seixantena de reparacions de voreres i carrers. Entre altres, s’ha reparat el paviment i diversos clots del camí de Mont-roig, els carrers Castell d’Almansa, Liles, Horta de Santa Maria, Reus i Orquídies. A més, s’han renovat els jocs infantils del parc del Pinaret i la plaça de la Concòrdia. Pel que fa a la neteja dels carrers, s’han iniciat els tràmits per adquirir una nova màquina hidronetejadora que permetrà augmentar la freqüència. 

En el camp de la participació i l’escolta activa, s’han obert els punts d'atenció presencials dels regidors de barri, cada primer dimarts de mes de 18 a 20 hores als equipaments municipals ubicats a cada barri. En relació a la millora dels equipaments esportius s'està treballant amb la instal·lació de plaques solars al pavelló municipal, i reparacions de tot el sostre, així com la propera construcció d'un nou pavelló esportiu a la zona de l’Institut Mar de la Frau. 

D’altra banda, per solucionar el tema de l’aparcament s’està acabant la negociació amb dos particulars que cedirien parcel·les per oferir aparcaments dissuasius propers al nucli urbà. El consistori espera que per aquesta campanya d’estiu s’ofereixin més de 1.000 places noves d’aparcament.

Altaveu Ciutadà

El panell de l'Altaveu està format per les persones que s'hi han inscrit i que aporten la seva opinió de manera totalment anònima. El panell segueix obert a les persones interessades, que s'hi poden apuntar a través del web www.cambrils.altaveuciutada.cat. L'empresa CERES garanteix el tractament de les dades i preserva la confidencialitat de les persones voluntàries. 

Paraules clau:

Notícies relacionades