Back to top

Carolina Grau guanya el Concurs de Comissariat de la Xarxa Transversal

Reus és una de les 10 ciutats que conformen la Xarxa Transversal i que acolliran el projecte

Carolina Grau ha estat escollida guanyadora del Concurs de Comissariat que la Xarxa Transversal ha convocat el 2021. Aquest concurs ha permès seleccionar un projecte artístic en camp de les arts visuals per portar-se a terme simultàniament en les 10 ciutats que conformen la Xarxa Transversal l’acció central del qual tindrà lloc la tardor de 2022 i que a Reus es podrà veure a Cal Massó.

"Natura Viva: musa i mimesis" convidarà a deu artistes a explorar la geografia local i tornar a “revelar” com sentir i aprendre de la naturalesa. Els artistes faran una recerca de geografia, geologia, agricultura, tradicions populars i història dels espais naturals de cada localitat participant, observació a partir de la qual generaran les seves accions temporals i de nova creació artística (en diferents formats: dibuixos, instal·lacions de so, performance, escultura, pintura o vídeo), reflectint diferents aspectes de la saviesa de la naturalesa local i portant-la als espais expositius.

Davant el saqueig que s'està infligit als recursos naturals del territori, el projecte vol obrir noves finestres a la natura per a inspirar, sentir i connectar‐se. Es tracta doncs d'un exercici d’observació, i sobretot per poder conscienciar i reflexionar sobre l'evolució de l'empremta de les persones i el seu impacte en la biosfera. Les deu propostes seran presentades al públic fomentant noves lectures d’entorns locals, deixant en mans de l'espectador si re-visiten el territori amb una altra mirada i amb nous coneixements.

Carolina Grau

La comissària d’aquesta proposta i guanyadora del concurs és Carolina Grau, historiadora, crítica d'art i comissària d'exposicions i projectes artístics. La seva trajectòria professional inclou propostes de comissariat en espais com el Centre d'art la Panera, el MARCO Museo de Arte Contemporáneo de Vigo, Sala Alcalá 31 Madrid, Azkuna Zentroa Alhóndiga Bilbao o el Centre d'art contemporain La Galerie a Paris entre molts d'altres; així com en diverses galeries i entitats artístiques a Espanya, Portugal, França i el Regne Unit.

És una de les cofundadores de la Biennal de Jafre del Ter que va comissariar del 2003 al 2015. Durant el any 2017 va ser comissària associada de Arquipelago Centro des artes contemporáneas a les illes Açores, Portugal. Grau ha format part de diferents jurats, ha realizat conferències, i és actualment membre del consell editorial de Dardo Magazine on escriu. Ha escrit textos pels catàlegs de Bernat Daviu, Carla Filipe, João Louro, Julia Mariscal, Bence Magyarlaki, Carlos Noronha Feio i Inês Zenha.

Les 10 ciutats que conformen la Xarxa Transversal i acolliran el projecte "Natura Viva: musa i mimesis" durat la propera tardor són: Figueres, Girona, Granollers, Manresa, Mataró, Olot, Reus, Sant Cugat del Vallès, Tortosa i Vilanova.

Per a més informació, es pot consultar l’apartat “CONCURS DE COMISSARIAT” a la web del Consorci Transversal Xarxa d’Activitats Culturals (www.txac.cat). Aquest projecte compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Paraules clau:

Notícies relacionades