Carpaccio de rap - Cambrils al plat

EL RESTAURANT: L'ORIGINAL
El Joan Llaberia és el xef propietari de L’Original, un establiment obert fa gairebé 5 anys on trobareu producte local i molta fusió. Al Joan li agrada innovar amb sabors i presentacions i avui ve acompanyat del cap de sala de l’establiment, l’Stefan Yotov.
Junts ens prepararan un carpaccio de rap de Cambrils!
LA RECEPTA: CARPACCIO DE RAP DE CAMBRILS
Ingredients per a quatre persones:
- 150 g de rap
- 20 g de foie micuit
- 1 mango madur
- 1 tomàquet
- 50 g d’ortigues de mar
- 250 g de nata
- Cibulet
- Sal
- Perles d’oli d'oliva
- Pebre vermell
- 350g d'aigua mineral
- 120g d'oli de girasol
Elaboració:
- Talleu el rap a làmines molt primes.
- En una cassola petita, poseu la nata i les ortigues i deixeu que redueixi. Un cop ho faci, tritureu-ho tot.
- Peleu el mango i feu-ne dauets uniformes.
- Talleu el tomàquet per la meitat i traieu-ne el cor.
- Feu una tuille amb aigua, oli, pebre vermell i tritureu-ho tot.
- Poseu aquesta tuille en una paella antiadherent i fregiu una ortiga de mar prèviament arrebossada amb farina.
- Emplateu-ho.
LES POSTRES
TORRETA DE XOCO MENTA
Les postres d'aquesta setmana van a càrrec d'Una de Postres. L'Alba Molas està al capdavant d'aquest projecte que ofereix tallers, showcookings i activitats extraescolars, amb els quals aprendreu a cuinar passant una estona divertida. Aquesta setmana ens proposa una torreta de xoco menta... Aquí teniu la recepta
Ingredients per 2 unitats
- 60 g Xocolata de fondre
- 20 g xarop agave
- 2 ut Ous
- 4 Ut Galetes oreo (o galetes de xocolata sense gluten)
- 2 ut Rames Menta
- 2 ut Got de iogurt de vidre
Instruccions:
- Fondrem la xocolata al bany maria.
- Separar els rovells de les clares.
- Quan estigui desfeta la xocolata, afegirem el xarop d’agave, ho treurem del foc i anirem incorporant els rovells un a un. Reservar.
- Muntar les clares a punt de neu.
- Afegir a la barreja de la xocolata, els rovells i l’edulcorant les clares muntades poc a poc i amb moviments envolvents perquè no es baixin.
- Repartirem la mescla en els gots i ho deixarem reposar a la nevera al menys 1 hora.
- Separarem les galetes oreos, en treurem la crema, i la galeta la posarem en un processador d’aliments o picadora, per triturar-la i tenir com una arena.
- Abans de servir, aquesta arena o terra la posarem per sobre la nostra mousse de xocolata.
- Per acabar el nostre test el decorarem amb un brot de menta clavat com si fos la planta de la nostra torreta.
CONCURS
