Back to top

Carrutxa vol millorar i debatre sobre la Festa Major de Reus

L'entitat cultural Carrutxa proposa fer una reflexió al voltant de la Festa Major de Reus i canviar aquells aspectes obsolets o poc funcionals. De fet, aquest anys ja han celebrat dues sessions obertes en les quals hi han participat diferents membres d'entitats del Seguici Festiu. L'any vinent, organitzaran una jornada que ha de permetre relacionar-se amb altres poblacions i intercanviar experiències que puguin aportar noves idees.
Raquel Ferret, membre de Carrutxa.

Fer una reflexió al voltant de la Festa Major de Reus. Aquest és l'objectiu que han impulsat des de Carrutxa. De moment, han celebrat dues sessions en les quals qualsevol persona, ja fos d'una entitat del seguici Festiu o no, pogués dir la seva. Aquestes no van comptar amb representació per part de l'Ajuntament ni de la Comissió de Protocol. Des de l'entitat consideren que és essencial analitzar en quin punt es troben les festes de la ciutat i detectar quins aspectes necessiten millorar. Una de les membres de Carrutxa, Helena Sardà, destaca que 'la ciutat evoluciona i també ho fa la festa, pensem que hi ha moments en què no se sap adaptar gairebé als canvis'.

De fet, l'any vinent Carrutxa celebrarà 40 anys i l'entitat organitzarà unes jornades pensades per observar també els mecanismes de funcionament de les festes majors d'altres municipis. Unes sessions que han d'ajudar a ampliar el debat. En aquest sentit, la membre Raquel Ferret explica que 'no tenim la meta de buscar el model festiu perfecte, però aprofitant l'aniversari tenim prevista una jornada centrada en la festa i la cultura i intentarem relacionar-nos amb altres poblacions per intercanviar experiències'. En el marc del 40è aniversari, l'entitat està preparant un seguit d'activitats que serveixin per fer un repàs a la seva trajectòria i també avaluar en quin punt es troba el llegat de la ciutat.

Paraules clau: