Back to top

Castellvell del Camp inaugurarà el nou camp de bitlles

Durant la jornada inaugural se celebrarà un Torneig d'històrics, una tirada de bitlles infantil i l'homenatge a Benjamí Martorell del Club de Bitlles de Castellvell

El dissabte 29 de gener s'inaugurarà el nou camp de bitlles de Castellvell del Camp, situat a l'avinguda President Companys. L'equipament multiplica la superfície actual i passa de 3 a 12 pistes -que són les necessàries per fer competició- i incorpora una caseta amb magatzem, serveis, cafeteria i begudes.

La inauguració, que tindrà lloc a les 9.30 h, també comptarà amb un homenatge a l'històric membre del Club de Bitlles de Castellvell, Benjamí Martorell, així com un Torneig d'històrics i una tirada de bitlles infantil. Les activitats es tancaran l'endemà diumenge dia 30 amb una trobada amb equips de bitlles catalanes de la demarcació de Tarragona.

El regidor adjunt d'Esports, Josep Carretero, explica que la ubicació cèntrica del camp de bitlles permetrà la seva pràctica “tant a escolars, gent gran i veïns i veïnes del municipi o de fora, com a practicants d'equips de bitlles que vulguin fer competició”. Carretero també ha destacat que la caseta i l'habilitació d'una zona per seure donarà servei tant als jugadors que es trobin per fer tirades de bitlles com per a futures activitats a l'aire lliure que es facin al parc del voltant.

Les obres, amb un pressupost de 28.496 euros (IVA inclòs), han anat a càrrec de Reycons SCP.

Castellvell del Camp, un referent en les bitlles catalanes

El regidor d'Esports, Jordi Fortuny, ha posat en valor que, gràcies a l'assessorament del Club de Bitlles del municipi, Castellvell del Camp disposarà d'un camp de bitlles catalanes referent al Camp de Tarragona: “El poble està obert a tothom que vulgui fer servir les pistes, tant per a escoles, campionats del Consell Esportiu del Baix Camp, de Reus o d'altres poblacions del territori”. 

De fet, la tradició de la pràctica de bitlles catalanes a Castellvell no és d'ara. El Club de Bitlles, creat l'any 2008, ja va aconseguir guanyar les tres primeres edicions consecutives de la Lliga del Camp-Priorat. Més endavant, un grup de Castellvell -entre els quals hi havia Benjamí Martorell- va engegar, a través de la Coordinadora Intercomarcal de Bitlles, una lliga d'àmbit provincial, amb més de 30 equips.

Aquesta tradició s'ha mantingut viva al poble gràcies a l'equip de Benjamí de l'escola Santa Anna, que ha aconseguit guanyar diverses medalles d'or a les Olimpíades.

camp bitlles castellvell

La inauguració i el Torneig d'Històrics

L'acte d'inauguració arrencarà el dissabte 29 de gener amb un esmorzar d'entrepà per a tots els participants en el torneig. A les 9.30 h tindrà lloc la inauguració, que anirà a càrrec de la coordinadora territorial de l'Esport al Camp de Tarragona, Carmina Blay; la presidenta del Consell Comarcal del Baix Camp, Rosa Maria Abelló; la diputada al Parlament de Catalunya, Irene Aragonès; el president del Consell Esportiu del Baix Camp, Ernest Aymemí; i l'alcalde de Castellvell del Camp, Josep Sabaté, entre altres autoritats.

A continuació se celebrarà l'homenatge a l'històric membre del Club de Bitlles de Castellvell, Benjamí Martorell.

A partir de les 10 h, tothom qui vulgui podrà gaudir del Torneig d'Històrics, que servirà per estrenar la nova pista. Hi assistiran jugadors de bitlles de Castellvell que van jugar amb en Benjamí Martorell tant de la primera com la segona època del club. Per això es preveu que aquest sigui un dels moments més emotius de la jornada. A les 16.30 h serà el torn d'una tirada de bitlles infantil, protagonitzada per alumnes dels equips actuals de l'Escola Santa Anna. A les 18 h, es clourà la jornada amb l'entrega de trofeus.

L'endemà diumenge 30 de gener, a partir de les 10 h, se celebrarà una trobada de bitlles, que comptarà amb els equips de la demarcació de Tarragona que disputen el Campionat de Bitlles Camp de Tarragona / Priorat.

Paraules clau:

Notícies relacionades