Back to top

CCOO convoca vaga dels treballadors d'IQOXE

El sindicat ha presentat més de 20 denúncies contra l'empresa per pràctiques antisindicals, per incomplir les mesures de prevenció o per la millora de la seguretat i de les condicions laborals i, recentment ha acomiadat el president del Comitè d'Empresa.

Comissions Obreres convoca vaga dels treballadors i treballadores d'IQOXE el proper 12 i 14 d'abril. El sindicat ha presentat més d'una vintena de denúncies contra l'empresa, algunes interposades des d'abans de l'accident químic de l'any 2020. Tot plegat per pràctiques que vulneren els drets fonamentals dels treballadors i treballadores, per un decidit important en matèria de salut laboral i salut industrial així com mancances en les condicions laborals.

Segons afirmen des del sindicat, l'empresa sempre ha mantingut una actitud d'impunitat respecte a les denúncies interposades a Inspecció de Treball. A més a més, el president del comitè d'empresa ha estat acomiadat recentment, segons Comissions Obreres, com a resultat d'una persecució sindical.

Dos dies de vaga

Per tot plegat, el sindicat ha convocat dues jornades de 24 hores de vaga dels treballadors i treballadores d'IQOXE, el pròxim 12 i 14 d'abril. De fet, aquesta no és la primera jornada de vaga que els treballadors d'aquesta factoria química. L'any 2021 ja van fer una convocatòria per a la millora del conveni col·lectiu dels treballadors. Asseguren que ja en aquell moment hi va haver vulneració del dret de vaga per part de l'empresa i estan a l'espera de la resolució de la denúncia interposada en aquell moment.

Amb aquesta nova mobilització, el sindicat també demana a la Generalitat i al Govern Espanyol que actuïn amb més contundència respecte a aquest cas.

Paraules clau:

Notícies relacionades