Back to top

Un centenar de biòtops per recuperar l'ecosistema marí de Tarragona

El Port de Tarragona ja ha començat a donar les primeres passes, perquè el Pla de Sostenibilitat, que va presentar fa unes setmanes, sigui una realitat. Regenerar els hàbitats i espècies del fons marí serà el primer projecte que es portarà a terme.

En les pròximes setmanes, el fons marí de tres punts del litoral tarragoní - concretament davant el dic de Llevant i a la Punta del Miracle - comptaran amb la presència d'un centenar de biòtops. Unes estructures artificials construïdes amb materials reciclats i biodegradables que tenen la finalitat d'afavorir la reproducció i la proliferació d'organismes marins. 

L'ecosistema marí, el gran oblidat?

Per la seva banda, els biòlegs reivindiquen que l'ecosistema marí és el gran oblidat. De fet, asseguren que en els últims 20 anys no hi ha hagut cap acció a la demarcació de Tarragona per millorar un dels hàbitats més importants per a l'economia del territori.

Dues de les estructures, visitables sota l'aigua

De les tres zones en què s'instal·laran aquestes estructures, dues seran obertes a la ciutadania, i una tercera d'ús exclusiu per als científics del grup de recerca de la Universitat Rovira i Virgili (Tecnatox) els quals seran els responsables d'estudiar i analitzar l'evolució d'aquest projecte ambiental.

Paraules clau:

Notícies relacionades