Back to top

Un centenar de persones es manifesten a Reus contra el feixisme

Convocades per Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, s'han celebrat concentracions similars arreu de Catalunya davant la irrupció de VOX al Parlament.

Les entitats congregades sota el paraigües de l'associació Unitat Contra el Feixisme i el Racisme s'han manifestat aquest vespre a la plaça del Mercadal de Reus en contra de l'extrema dreta. La irrupció de VOX aquest 14F al Parlament de Catalunya ha estat el motiu per la manifestació d'aquest dilluns, però el cert és que aquestes entitats fa temps que van  defensant la impunitat de determinats discursos a la societat actual. 

En un manifest improvisat, un dels integrants del col·lectiu ha volgut recordar que "l'extrema dreta té presència als mitjans de comunicació" i que "els seus interessos no són els dels seus votants". De fet, ha volgut fer una crida a tots els presents per intentar explicar arreu que el discurs ultra no beneficia a ningú. 

vox

Amb tot, la presència de VOX al Parlament aquesta legislatura ha centrat bona part del discurs. "És cert que han entrat, però són menys que abans". Amb tota la precaució possible, s'ha assegurat que el 2017 el vot de la dreta espanyola sumava més d'1,3 milions de vot a Catalunya i que amb els resultats d'aquest diumenge s'ha arribat al mig milió de vots. "Som en un escenari on encara els podem fer fora", s'ha dit, i s'ha recordat el pas de l'extrema dreta grega per les institucions del país hel·lè. 

Paraules clau:

Notícies relacionades