Back to top

El Centre Miró tanca al nucli de Mont-roig del Camp

El motiu l'imminent obertura del Mas Miró. La finca obrirà per primera vegada les seves portes al públic el proper 20 d'abril. Aquesta decisió s'ha pres per evitar "duplicitats". Així, la Fundació Joan Miró i l'Ajuntament han acordat conservar el tapis original del pintor i dissenyar una ruta que s'iniciarà al Mas i finalitzarà a l'Església Vella. A més, des del consistori s'està treballant per incorporar una segona peça original de Miró.
 El Centre Miró tanca al nucli de Mont-roig del Camp, plenari d'aquest mes d'abril

L'església Vella deixarà de ser l'epicentre mironià de Mont-roig del Camp arran de l'obertura del Mas Miró el proper 20 d'abril. Fins ara aquest espai havia acollit una obra original del pintor i el centre d'interpretació de la vinculació de Miró amb el municipi. En el plenari d'aquest mes d'abril el govern municipal ha detallat que el conveni de col·laboració signat des del 2006 amb la Fundació Joan Miró -un acord que s'havia prorrogat anualment fins el 2016-, finalment no s'ha renovat perquè la fundació assumirà la "difusió de l'obra del pintor amb l'objectiu d'evitar duplicitats".

Ara bé, per suplir aquest buit, ambdues parts han dissenyat una ruta que s'iniciarà al Mas Miró i que comprendrà diversos indrets clau en la vida de l'artista. "Visitar el Mas, després la platja i l'ermita hi afegirem un punt nou: el de la plaça Joan Miró, l'Església Vella i la visita al tapis", ha precisat l'alcalde Francisco Morancho.

De fet, el batlle ha avançat que estan negociant amb la família Miró per ampliar una segona peça original del pintor, ja que la Fundació ha optat per no incorporar cap obra a la finca, segons afirmen el propi Mas és el millor reclam.

Des de l'entitat Centre Miró celebren que s'hagin trobat solucions al tancament de l'espai que ells van engegar ja fa més d'una dècada. "El Centre Miró no serà com fins ara però seguirà sent un pol d'atracció, perquè la gent comprarà oli al poble, anirà als restaurants i botigues", ha assegurat Miquel Anguera. I en aquest sentit ha afegit que "nosaltres no som experts en l'obra pictòrica de Miró però ens estimem el poble i volíem que es seguis promocionant cultural i econòmicament el municipi".

Ara per ara, el Centre Miró té programat tot el 2018 d'exposicions i la voluntat es que continuï sent un espai obert per les entitats- A més, s'hi mantindrà l'oficina de turisme.

Subscriu-te a la newsletter diària

Política de privacitat de dades