Back to top

El certificat d'autoresponsabilitat torna amb el toc de queda

Descarrega't el certificat d'autoresponsabilitat per si has de fer algun desplaçament fora del domicili entre la 1 h i les 6 h.

Després que el TSJC hagi avalat el toc de queda proposat per la Generalitat, torna el certificat d'autoresponsabilitat per a justificar desplaçaments durant la 1 de la matinada i les 6 del matí. 

El toc de queda entrarà en vigor aquesta mitjanit en 126 municipis catalans, entre ells Reus i Cambrils, i només estarà permès abandonar el domicili per una causa justificada.

Consulta els municipis amb toc de queda

En cas que hàgim de desplaçar-nos, és recomanable -no obligatori- dur el certificat per facilitar els controls als agents de seguretat i acreditar que el desplaçament que s'està realitzant és justificat. 

Descarrega't el certificat

Quan es permet la mobilitat?

Tot i això, la nova normativa contempla diverses excepcions que permeten desplaçar-se durant les hores esmentades. 

  • Assistència sanitària d'urgència i per anar a la farmàcia o al veterinari en cas d'urgència mèdia. El centre mèdic ha de ser el més proper al domicili
  • Desplaçament per causes laborals
  • Per la cura de persones grans, amb discapacitat, dependents, menors d'edat o que tinguin algun tipus de vulnerabilitat
  • Recollida o cura de menors d'edat en cas que els progenitors estiguin divorciats, separats o amb residències a diferents llocs
  • Cura de mascotes, individualment i sempre entre les 4 i les 6 del matí  
  • Retorn al domicili després d'haver realitzat algunes de les activitats permeses (activitats culturals i esportives, botigues de conveniència, establiments comercials annexos a gasolineres, serveis de restauració, inclosa la recollida a l’establiment i la prestació de serveis a domicili, i salons de jocs, casinos i sales de bingo)

Paraules clau:

Notícies relacionades