Back to top

Ciutadans demana la creació d'un pla municipal contra l'ocupació il•legal

El partit taronja exigeix també la creació d'un cens d'ocupació, assesorament jurídic per les famílies afectades i l'augment de presència policial a zones susceptibles d'aquesta pràctica.

Ciutadans a Reus té previstes tres propostes pel ple municipal que es celebrarà el pròxim dilluns 28 de setembre al consistori reusenc. En primer lloc, demanen una moció sobre l'ocupació ilegal d'habitatges a la ciutatDébora García, portaveu del partit a l'Ajuntament de Reus assegura que "hi ha un problema d'ocupació molt greu tant a reus com a Catalunya" i reclama la creació d'un pla municipal específic que permeti a l’ajuntament lluitar de forma més eficaç contra aquesta pràctica il•legal i protegir a les famílies i veïns afectats.

Aquesta proposta contempla també l'assesorament i orientació jurídica als propietaris de les vivendes i l'augment de presència policial i el patrullatge preventiu a les zones ja afectades pel problema de l'ocupació. 

També proposaran la implantació de mascaretes transparents homologades als organismes municipals per facilitar a les persones sordes la lectura dels llavis i la pròrroga de la tasa d'ocupació de terrasses fins al 31 de desembre.

D'altra banda la CUP també presentarà una moció  però en aquest cas per modificar el Reglament d'Aigües de Reus amb la intenció d'evitar talls en el subministrament a persones en situació en risc d'exclusió social i pobresa energètica. 
 

Paraules clau:

Notícies relacionades