Back to top

Clam unitari per connectar la depuradora de Reus i el pantà de Riudecanyes pel 2024

El projecte de la canonada encara s'ha de redactar, però hi ha l'esperança que, amb obres d'urgència, pugui ser una realitat en temporada de reg del pròxim 2024

A principis d'any, es coneixia la voluntat de l'ACA d'invertir fins a 8 milions d'euros per regenerar les aigües residuals de la Depuradora de Reus. Una obra que permetria reaprofitar sis hectòmetres cúbics d'aigua, que suposa aproximadament el consum anual de les 4.000 hectàrees de reg que depèn del Pantà de Riudecanyes.

L'obra no va arribar a temps per l'estiu ni tampoc avui. De fet, es parlava de dates que rondaven el 2027 per a la finalització d'aquesta obra. És per això que Unió de Pagesos ha fet una reunió amb una vintena d'Ajuntaments afectats perquè puguin pressionar i el projecte s'engegui de manera urgent. Amb un objectiu: que estigui enllestit en temporada de reg del 2024, malgrat la complexitat burocràtica.

Els consistoris es posicionen al costat dels pagesos perquè remarquen que és un "problema estructural" que acaba repercutint també als ajuntaments, pel reg i neteja de la via pública, per exemple. 

Paraules clau:

Notícies relacionades