Back to top

El CNL ofereix cursos de català per a persones nouvingudes

Mitjançant diverses campanyes didàctiques a comerços del Baix Camp es pretén que les persones no catalanoparlants s'animin a utilitzar la llengua en el seu dia a dia.

El Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus ha realitzat una campanya per augmentar el nombre d'usuaris que parlen el català en establiments de la ciutat. Després dels resultats d'un estudi que mesura l'ús de la llengua als comerços, es van adonar que hi havia diversos locals regentats per persones nouvingudes amb pocs coneixements sobre l'idioma. Per aquest motiu el CNL va engegar uns cursos per millorar la situació.

Els comerços que estan adherits al Voluntariat per la Llengua es comprometen a atendre en català, encara que tinguin dificultats per expressar-s'hi. D'aquesta manera a més de donar eines per parlar als que no coneixen la llengua, també vol sensibilitzar als natius perquè els ajudin en el procés de formació.

Aquest any ja hi ha tres comerços adscrits al curs. A 2022 i 2023 van arribar a ser onze, en els dos anys, els locals que es van unir a la campanya. A part, també s'han fet altres iniciatives com activitats didàctiques a les biblioteques del Baix Camp, on han participat gairebé 300 alumnes.

Paraules clau:

Notícies relacionades