Back to top

Com afronten els estudiants la selectivitat en Estat d'Alarma?

Fa unes setmanes s’acordava que les proves d’accés a la universitat, les PAU, s’ajornaven un mes i es traslladaven al juliol, arran de la crisi sanitària. A menys de dos mesos d’aquests exàmens, hem volgut conèixer com es preparen els estudiants de segon de batxillerat i com ho viuen donada l’excepcionalitat del moment.
preparació selectivitat

Confinament, classes online i incerteses han envoltat els estudiants des de que el passat 13 de març es van tancar els centres educatius.

Els alumnes de segon de batxillerat, però, ho estan vivint amb especial intensitat, i és que es troben en un moment decisiu de cara el seu futur professional: deixaran l’institut i passaran a estudiar a la universitat o en cicles formatius de grau superior. És per això que els professors intenten acompanyar-los, enguany en la distància, tant en el temari com a nivell emocional.

Com seran les PAU?

La convocatòria d'enguany de les Proves d'Accés a la Universitat, les PAU, té dues diferències destacades. D’una banda les dates, ja que s’han retardat un mes, i en comptes del juny es faran al juliol, en concret seran els dies 7, 8 i 9 de juliol. I de l’altra, el format dels exàmens, ja que seran més flexibles i s’ampliaran les parts opcionals. Tots dos aspectes, en general, es valoren positivament tant per part del professorat com de l’alumnat.

Tot i l’acompanyament que reben dels professors, molts dels alumnes creuen que els costa més concentrar-se treballant des de casa, i afirmen que troben a faltar les trobades físiques amb companys i professors.

estudiant selectivitat

D’altra banda, els criteris d’avaluació d’aquest tercer trimestre també són nous i intenten afavorir els alumnes. És a dir, se'ls manté la nota obtinguda durant els estudis presencials, i els treballs que estan fent des de casa només seran avaluats per poder millorar la nota. 

A hores d’ara, molts dels alumnes ja han rebut tot el temari del curs, o estan a punt de fer-ho. Segons les previsions, les PAU es faran de forma presencial, tant en universitats com en centres de secundària, però encara en desconeixen els detalls, com per exemple si l'hauran de fer amb mascareta.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades