Back to top

Com ha afectat la pandèmia a l'estat d'ànim dels reusencs?

Amb aquesta premissa, l'Ajuntament de Reus, a través de la Campanya 'Quedem?', s'ha proposat conèixer com està anímicament la ciutadania de Reus. I és que l'estat d'ànim pot influir en com interactuem amb les persones i si ho fem amb les mesures sanitàries adequades.

Cansament, angoixa, avorriment, preocupació o acceptació. Aquestes són algunes de les emocions que comparteixen gran part dels reusencs i les reusenques. I ho sabem gràcies a una de les iniciatives que s'integren dins la campanya 'Quedem?' engegada fa unes setmanes per l'Ajuntament de Reus.

Un espai on expressar com estem i com ens sentim 

"Quin és l'estat anímic? Com estem emocionalment? Com ens ha afectat aquesta pandèmia?", es pregunta la coordinadora de la campanya, Olga Sanfelipe, qui explica que l'objectiu d'aquesta activitat és el de "donar un espai a la gent per expressar el que senten" i que alhora "ens servís a nosaltres per mesurar com està la població".

Els anomenats "informadors" o "educadors sanitaris" d'aquesta campanya són els encarregats d'anar preguntant a la ciutadania en quin punt es troben anímicament pel que fa a la pandèmia. 

"Majoritàriament, la gent està avorrida i vol passar pàgina", assegura Chema Vallvé, un dels educadors d'aquesta campanya. D'altra banda, la Mireya Martí, també educadora sanitària, explica que "la gent gran té més nostàlgia i tristesa".

L'estat d'ànim influeix en les interaccions socials 

I és que l'estat d'ànim, juntament, amb el relaxament de les mesures sanitàries, influeixen en com interactuem amb els altres i si ho fem evitant el risc de contagi. De fet, l'educadora sanitària, Najlae Essamadi, confirma que quan pregunta a la gent "si utilitza la mascareta amb la família i els amics", molts se n'adonen que "ho estan fent malament".

En definitiva, una campanya que ens fa reflexionar sobre com estem i si continuem vetllant per una interacció social segura.

Paraules clau:

Notícies relacionades