Back to top

Com es pot votar per correu a les eleccions del 23 de juliol?

El vot per correu per les eleccions generals es pot demanar fins al dia 13 de juliol

El dia 23 de juliol se celebren les eleccions generals i des del 30 de maig que es pot demanar el vot per correu. Així doncs, si el dia 23 no pots anar a votar presencialment, t'expliquem quins passos has de seguir per sol·licitar el vot per correu. 

Fins quan?

Podeu demanar el vot per correu fins al dia 13 de juliol (inclòs), un cop feta la sol·licitud, la data límit per enviar el vostre vot serà el 20 de juliol, també inclòs. 

On el puc demanar?

Primer de tot has de saber que es pot demanar per dies vies, telemàticament i presencialment. 

  • Telemàticament: amb un certificat digital o un DNI electrònic a través de la pàgina web de Correus 
  • Presencialment: s'ha de demanar l'imprès de sol·licitud que certifica que es votarà per correu. S'haurà d'anar presencialment a qualsevol oficina de Correus i presentar el DNI, el passaport o el carnet de conduir originals. Correus ha habilitat l’opció de demanar cita des de la web i l’aplicació, o bé per telèfon.

Com es rep la documentació?

Un cop ja s'hagi sol·licitat, l’Oficina del Cens Electoral enviarà tota la documentació necessària al domicili corresponent, és a dir, les paperetes dels partits que es presentin al Congrés i al Senat i els sobres per votar (el blanc per al Congrés i el salmó per al Senat). També hi ha el certificat d'inscripció al cens i l'adreça de la mesa electoral.

Rebreu la documentació entre el 3 de juliol i el 20 de juliol.

Com i quan puc votar?

Un cop hagueu rebut la documentació, ja podreu exercir el dret a vot. S'haurà d'anar presencialment a qualsevol oficina de Correus i enviar el vot per correu certificat al col·legi electoral corresponent. Us haureu d'identificar amb el DNI.

Paraules clau:

Notícies relacionades