Back to top

Comencen les obres del centre de formació de la Diputació a la Boca de la Mina

El projecte, iniciat per la Diputació de Tarragona, reformarà l’antic edifici de l’Escola d’Art de la Diputació a Reus, situat al passeig de la Boca de la Mina. Ha estat licitat per un import d’1,7 milions d’euros i estarà enllestit el primer trimestre del 2021

boca de la mina

La Diputació de Tarragona rehabilitarà l’antic edifici del passeig de la Boca de la Mina de Reus per convertir-lo en un centre de formació tant per a professionals de l’administració pública local com per a emprenedors. Les obres han començat aquest dimecres i es preveu que l’edifici estigui enllestit el primer trimestre del 2021.

“El centre formatiu de la Boca de la Mina és un projecte molt esperat de gestió del coneixement que ja realitza la Diputació de Tarragona i el suport a l’emprenedoria, entre d’altres. I ara aquesta inversió arriba en un moment clau i és més important que mai, ja que ajudarà a la dinamització i la reactivació econòmica de les nostres comarques, una de las nostres prioritats actualment”, assegura la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó.

Reforma de la planta baixa i les cobertes

En concret, el projecte preveu reformar la planta baixa i les cobertes d’aquest edifici que va acollir l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Reus per tal d’adequar-lo a les exigències de sostenibilitat i canvi climàtic amb l’objectiu de concentrar les activitats formatives impulsades per la institució en un únic espai.

Aquesta actuació permetrà estalviar costos perquè podrà acollir també la formació que actualment s’imparteix a les instal·lacions que la institució té llogades a la Vall de l’Arrabassada.

Criteris d'eficiència energètica

La rehabilitació de l’edifici es realitzarà tenint en compte criteris d’eficiència energètica, ja que el projecte s’emmarca en les estratègies i plans de les administracions públiques per la lluita contra el canvi climàtic i el foment de l’estalvi energètic, basats en l’Estratègia Europa 2020 per un creixement integrador, intel·ligent i sostenible.

Es tracta d’una actuació cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del programa operatiu FEDER Catalunya 2014-2020, objectiu d’inversió en creixement i ocupació, eix 4. Les obres han estat adjudicades per un import de 1.764.389 d’euros i compta amb un finançament del FEDER de 764.467 euros.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades