Back to top

Comerç Solidari fa entrega de la recaptació del 25N a Veïnes x Veïnes

L'entitat de comerciantes ha recollit 600€ en la darrera campanya del Dia Internacional per la Eliminació de la Violència Contra les Dones.

La darrera campanya del 25N impulsada per Comerç Solidari Reus ha permès a l'entitat de comerciants poder recaptar 600 euros pel projecte Veïnes x Veïnes. Es tracta d'una xarxa de voluntàries que ofereix acompanyament a dones víctimes de violència masclista, tant en tasques quotidianes com a interposar la denúncia per maltractament. El projecte vol servir de xarxa de suport mutu entre supervivents de violències masclistes. Un suport que normalment es troba en l'entorn de moltes dones, però en el cas de les víctimes de violència masclista, no sempre hi és.

En aquest sentit, Mariona Esteve Olomí, voluntària del projecte Veïnes x Veïnes, explica que el servei està destinat a "ajudar a acompanyar a totes les dones que han patit violència masclista i que en algun moment se senten pèrdues perquè no saben on han d'acudir per gestionar la situació en la qual es troben".

Per altra banda, la coordinadora del projecte a Tarragona, Laura Recasens Salvador afegeix que" hi ha certes mancances i certa saturació en els serveis del circuit de violències masclistes i és un projecte que serveix de complement a aquests serveis com el SIAD o el SIE".

Els diners recaptats en la campanya serviran per poder pagar els transports durant els acompanyaments així com pel kit de supervivència amb aigua i mocadors per quan les usuàries hagin d'anar al jutjat o a la comissaria.

Per contactar amb el servei es pot trucar al 633 42 55 88 o escriure a heroinesanonimes@gmail.com

Balanç positiu de la campanya del 25N

Des de Comerç Solidari han fet un balanç positiu de la campanya del 25N malgrat les restriccions per la covid-19. Anna Sentís, membre de l'entitat, assegura que "hem vist com la gent al final hi ha participat igualment i s'hi ha bolcat." i afegeix que la satisfacció "no només és pels diners recaptats pel projecte Veïnes x Veïnes, sinó també per l'ambient de sororitat i acompanyament d'unes amb les altres".
 

Paraules clau:

Notícies relacionades