Back to top

El Concert per al Record exhaureix les entrades a ritme de musicals

El cementiri de Reus ha trencat el seu silenci habitual amb la tercera edició del Concert per al Record, protagonitzat per la Banda Simfònica de Reus i l'Orfeó Reusenc i que ha esgotat les 500 entrades amb reserva.
El concert ha esgotat les 500 entrades amb reserva

Llarga cua a les portes del cementiri de Reus i sobretot molta expectació. Així començava aquest dijous al vespre la tercera edició del Concert per al Record, una trobada musical plena d'emocions i memòria en un escenari molt especial, que després de la bona acollida dels dos primers anys, ha aconseguit esgotar les 500 entrades amb reserva. "Volia haver vingut altres vegades però mai havia trobat entrada", reconeix la Carme Manuel. L'Àngel Domènech també és la primera vegada que ve, tot i que havia participat a les activitats per Tots Sants al cementiri i havia acabat amb molt bones sensacions. "L'any passat vam venir i ens va agradar molt, i aquest any ens fa especial il·lusió perquè canta l'Orfeó", diu la Montse Virgili. La Maite Grillo també reconeix que l'espai és "únic i inèdit", i que li agrada molt.

Els protagonistes d'aquesta edició han estat l'Orfeó Reusenc i la Banda Simfònica de Reus, que s'han unit per interpretar peces de musicals tan coneguts com Els Miserables, Mar i Cel, West Side Story o La la land. Un repertori que ha trencat el silenci habitual que envolta el cementiri en una cita molt especial, tant pel públic com pels músics. "Ja fa tres anys que ho fem, tot i que és la primera vegada que col·laborem amb l'Orfeó. Sempre és especial tocar al cementiri, i cada any hi ha més públic, així que deu agradar molt", reconeix un dels membres de la Banda Simfònica de Reus, Oriol Camprubí.

El Concert per al Record ha anat conduit per les veus de Josep Baiges i Helena Tarragó, i aquest any ha volgut retre un petit homenatge a l'arquitecte modernista reusenc Pere Caselles. Els Concerts per al Record són una iniciativa que es repeteix en diversos cementiris europeus al llarg de l'estiu per recordar i homenatjar amb màxim respecte tots aquells que reposen en aquests recintes, així com també posar en valor el patrimoni del cementiris.

Paraules clau: