Back to top

'Conservem l'Estació de Cambrils' reclama un futur per a l'antic edifici

Una plataforma ciutadana demana a l'Ajuntament de Cambrils que assumeixi la propietat de l'edifici de l'antiga estació de tren. Volen que es conservi l'edifici i que pugui fer una funció social o de servei al veïnat

Que l'antiga Estació de Cambrils, original del 1865, no caigui en l'oblit. Aquesta és la reclamació que ha posat en marxa la plataforma ciutadana de recent creació Conservem l'Estació de Cambrils. Un dels seus membres, Ignasi Martí, ha explicat que aquesta iniciativa va néixer el mes passat arran del debat sobre la conservació o no d'aquest edifici històric.

Els membres de la plataforma Conservem l'Estació de Cambrils s'han aplegat aquest dissabte a la tarda davant l'edifici de l'Avinguda Josep Vidal i Barraquer per llegir el manifest fundacional que vol obrir el debat a escala local. 

estacio de cambrils 1

Des de la plataforma, demanen que l'Ajuntament de Cambrils assumeixi la propietat de l'immoble, ara en mans de l'entitat pública Adif, i li doni una funció "de tipus social o de servei als veïns i veïnes de la zona", especifica Martí. A més, proposen que, també des del consistori, es catalogui l'edifici com a Bé Cultural d'Interès Local.

Via verda entre Cambrils i L'Hospitalet

I pel que fa a l'antiga via ferroviària que uneix Cambrils i L'Hospitalet de l'Infant, la plataforma també té una proposta: "Volem convertir aquesta via en una via verda a fi de crear un espai de turisme sostenible". Ara bé, són conscients que aquest procés serà llarg i la seva pròxima cita és la d'exposar totes les seves preocupacions a l'alcaldia del municipi.

Paraules clau:

Notícies relacionades