Back to top

El contracte de la brossa contempla increments de fins al 20% del preu

El contracte de la brossa, que s'ha licitat aquesta setmana, contempla un increment de fins al 20% anual del cost per incloure noves millores. Aquest és un dels punts que ha explicat a Canal Reus la regidora d'Hisenda, Mariluz Caballero. Un fet que podria fer augmentar el cost actual de 13,2 milions d'euros.
Mariluz Caballero, regidora d'Hisenda de l'Ajuntament de Reus.

L'Ajuntament de Reus espera adjudicar el nou contracte de la brossa de cara a la primavera del 2020. Aquesta setmana han tret a licitació el plec de clàusules d'un contracte de 10 anys de durada i que busca flexibilitzar les condicions per adaptar-se a noves necessitats.

En aquest sentit, la regidora d'Hisenda, Mariluz Caballero, ha justificat que el contracte contempla 'un augment anual del 20% del preu del servei, sense necessitat d'obrir noves licitacions'.

El nou contracte representa un increment d'1,8 milions d'euros respecte l'anterior. Un fet que des del consistori atribueixen a l'ús de noves tecnologies, com geolocalitzadors per detectar punts negres d'acumulació de deixalles, i també a la lluita contra l'incivisme.

L'objectiu del futur servei també és el d'incrementar la recollida selectiva i exigiran una evolució al licitador del servei d'un mínim del 3%. Si no es compleix aplicaran penalitzacions econòmiques al llarg del contracte.

Entrevista amb Mariluz Caballero, regidora d'Hisenda

Paraules clau:

Notícies relacionades