Back to top

Controls diaris a Reus contra els conductors que facin servir el mòbil

Es faran controls diaris en diferents punts de la ciutat per identificar els conductors que facin servir el mòbil o incompleixin els semàfors

La Guàrdia Urbana de Reus porta a terme entre aquest dilluns, 15 i el diumenge, 21 de novembre una campanya intensiva de control i vigilància de la seguretat del trànsit, en col·laboració amb el Servei Català del Trànsit i coordinada en tot l'àmbit català. La campanya se centra en dues tipologies d'infraccions: les distraccions dels conductors al volant per l'ús de telèfons mòbils, i l'incompliment d'aturar-se amb els senyals vermells dels semàfors.

15 controls cada dia

El cos municipal de policia ha planificat una quinzena de controls diaris en diferents punts de la ciutat, amb l'objectiu d'identificar els conductors i recordar a la ciutadania el perill que comporta no mantenir l'atenció permanent durant la conducció, l'ús del telèfon mòbil mentre es condueix o la falta de respecte als senyals de trànsit.

Multes i pèrdua de punts

La utilització de dispositius de telefonia mòbil mentre es condueix augmenta de manera significativa (entre tres i quatre vegades) el risc de col·lisió o accident. Aquestes infraccions se sancionen amb una multa de 200 euros i la pèrdua de 3 punts al carnet de conduir (la utilització del mòbil) i 4 punts (no respectar un semàfor en vermell).

Paraules clau:

Notícies relacionades