Back to top

Crear videojocs en trenta-sis hores

LAURA ROIG

Intens cap de setmana pels participants a la GameJam URV-Reus. L'esdeveniment ha comptat amb un espai comú per crear videojocs en equip, i ponències de professionals del sector. El concurs de videojocs ha finalitzat amb la presentació dels projectes i la classificació. L'esdeveniment s'emmarca en la celebració dels 25 anys d'estudis d'enginyeria informàtica a la demarcació de Tarragona.

Un centenar de joves han participat a la primera GameJam URV-Reus que s'ha celebrat a les comarques tarragonines, en concret a firaReus. Es tracta d'un trobada on els participants han tingut 36 hores per desenvolupar un videojoc sota una temàtica concreta, que en aquest cas ha estat l'arribada de l'estiu. El certamen ha aportat, pels participants, moltes coses positives. 

Les ponències també han estat un atractiu pels assistents, molts d'ells estudiants universitaris. Entre els participants, però, també hi han hagut persones que treballen en el sector. Un dels problemes de la indústria del videojoc és que està necessitada de talents.

Quan finalitza l'última jornada es mostra el treball aconseguit i es tria el millor projecte. Tots els videojocs han quedat inacabats, però l'experiència ha estat molt profitosa.